Javno mnenje! Golob s svobodo odletel s prvega mesta. NSi še za rep drži 4%?

sds ZAStava stranke
zastave SDS, foto Žan Janša

Če bi bile volitve jutri, bi zmago slavila SDS, kažejo rezultati raziskave javnega mnenja, ki jo je Mediana izvedla za Delo.

Golob si očitno ni predstavljal, da bo po poplavah, ki so prizadele Slovenijo, skupaj s Svobodo, odfrčal s prvega mesta, kamor se je postavila stranka SDS. Očitno le obljube ljudem niso dovolj? Na vprašanje, za katero stranko bi najverjetneje volili, če bi bile volitve jutri, je 23,6% vprašanih odgovorilo, da SDS, kar je dobro odstotno točko več kot julija (22,3 odstotka).


S prvega mesta je tako odletel Robert Golob s svojo steanko, ki bi jo tokrat izbralo 22 odstotkov vprašanih (julija 23 odstotkov). Boljši izid kot pred enim mesecem sta imeli manjši koalicijski partnerici – SD bi obkrožilo 6,6 odstotka ljudi, Levico pa šest odstotkov. Zadnja stranka, kateri Ljudmila Novak očino bolj škoduje, kot koristi, bi komaj prestopila parlamentarni prag, dosegla bi malo več, kot 4% glasov.

Delež tistih, ki ne vedo, komu bi namenili svoj glas, se je tokrat zvišal s 15,2 na 18,5 odstotka, piše, po anketi Dela, Žurnal24.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.