Javno mnenje! Ruparjevo upokojensko gibanje bi prestopilo parlamentarni prag!

Pavle Rupar, ustanovitelj inštituta, 1. oktober
Pavle Rupar, ustanovitelj inštituta, 1. oktober

Marčevske javnomnenjske raziskave kažejo, da podpora vladi Roberta Goloba še naprej pada. Podobno je videti pri Parsifalovi anketi, ki kaže, da vlado podpira le še 43,0 odstotka anketirancev.

Rezultati javnomnenjske raziskave, ki jo je agencija Parsifal opravila za Nova24TV, kažejo, da slaba polovica anketirancev ne podpira aktualne vlade. Če bi bile volitve v državni zbor to nedeljo, bi sicer največ volivcev svojo podporo še vedno namenilo stranki Gibanje Svoboda, in sicer 24,6 odstotka. Sledi SDS (19,2 odstotka), Levica (6,6 odstotka), NSi (6,4 odstotka), SD (5,9 odstotka) in presenečenje, Glas upokojencev Pavla Ruparja bi dobilo (4,5 odstotka).

Med opredeljenimi bi Gibanje Svoboda dobilo 36,5 odstotka, SDS 28,6 odstotka in Levica 9,8 odstotka. Med tistimi, ki se bodo zagotovo udeležili volitev (ocena 5), bi jih največ (32,4 odstotka) podprlo Gibanje Svoboda, sledi SDS (25,4 odstotka), Levica (7,8 odstotka), NSi (7,6 odstotka) in SD (7,1 odstotka). Med tistimi, ki se bodo zagotovo udeležili volitev (ocena 5) in so opredeljeni, bi jih največ (38,5 odstotka) podprlo Gibanje Svoboda, sledi SDS (30,2 odstotka) in Levica (9,2 odstotka).

vir Nova24TV

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.