Javno mnenje! Svoboda dol, SDS gor. Logar najbolj priljubljen

zastave sds

Tradicionalno zadnja anketa meseca, Medianina za POP TV, pritrjuje nečemu, kar je znano že dolgo časa. Gibanje Svoboda in vlada kot celota vse bolj izgubljata podporo javnosti. 

Čeprav bolj levo naklonjeni POP TV, je objavil anketo, ki zagotovo povzroča slabo voljo pri Robertu Golobu in Gibanju svoboda. 

Med strankami ima še naprej največ javne podpore vladajoča Gibanje Svoboda. Če bi bile volitve danes, bi prepričali več kot četrtino anketirancev (26,8 odstotka).  Udobno vodstvo največje vladne stranke ogroža le največja opozicijska stranka SDS, ki bi prepričala dobro petino vprašanih (22,2 odstotka). Med pet- do šestodstotno podporo se giba preostala parlamentarna trojica, v tem vrstnem redu: Nova Slovenija (6,4 odstotka), Socialni demokrati (5,1 odstotka) in Levica (pet odstotkov).

Za neparlamentarce pa le še politične drobtinice za Resnico (2,7 odstotka), Pirate (1,9 odstotka) ter Našo Prihodnost in Dobro Državo (1,7 odstotka).

Med politiki so volivci najboljšo povprečno oceno drugič zapored podelili poslancu SDS Anžetu Logarju. V primerjavi z januarjem je ta ocena sicer že nekoliko nižja, a ima kljub porazu na predsedniških volitvah več političnega kapitala od aktualne predsednice Nataše Pirc Musar. Tretjo najvišjo javno podporo beleži predsednik vlade Robert Golob. Piše 24ur.com

(anketa: vir 24ur.com)

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.