Slovenski parlament, foto: NSi

Javnomnenjska raziskava, ki jo je za Novo24 TV izdelala agencija Parsifal je drugačna od “navijaško” obarvane ankete Dela, kje so že pokopali stranko DESUS.

Kljub blatenju, SDS še vedno prepričljivo vodi

Kljub temu, da od nastopa vlade Janeza Janše skoraj ne mine dan, ko osrednji mediji ali kdo iz opozicije ne udriha čeznjo, se zdi, da vse skupaj nima vpliva na največjo vladno stranko. Če bi bile državnozborske volitve to nedeljo, bi bila namreč zmagovalka volitev prav Slovenska demokratska stranka (SDS). Pa čeprav je to levičarskim medijem ob tej novici zelo težko.

Na vprašanje “Katero stranko bi volili v slovenski državni zbor, če bi bile volitve to nedeljo?” je večina vprašanih odgovorila, da bi svoj glas zaupala SDS. Socialni demokrati (SD) bi se z 11,9 odstotka glasov uvrstili na drugo mesto, na tretje mesto pa Lista Marjana Šarca, ki še vedno pada.
graf: Nova24TV

Levica bi se z 6,8 odstotka glasov uvrstila na četrto mesto. Sledile pa bi stranke: NSi z 3,1 odstotka glasov, DeSUS z 2,6 odstotka glasov, Slovenska nacionalna stranka (SNS) z 2,1 odstotka glasov, Slovenska ljudska stranka+Nova ljudska stranka (SLS+NLS) z dvema odstotkoma glasov, Pirati z 1,5 odstotka glasov, Stranka Alenke Bratušek (SAB) z 1,4 odstotka glasov, Stranka modernega centra (SMC) z 1,1 odstotka glasov in Dobra država z 0,9 odstotka glasov.

MG