Javnomnenjska raziskava: SDS gor, KUL navzdol.

sds

Po anketi, ki jo je agencija Mediana opravila za Delo, je podpora največji koalicijski stranki SDS narašča. Dosegla je kar 4.5% višjo podporo, kot mesec dni poprej. Piše SIOL.

SDS daleč spredaj, ostali le capljajo od zadaj?

Po anketi, ki jo je agencija Mediana opravila za Delo, je podpora največji koalicijski stranki SDS zrasla, medtem ko je KUL strankam SD, LMŠ in Levici padla. kar je dobra novica za vladne stranke. 

Kot kaže raziskava mediane ima stranka SDS Janeza Janše, kar  4,6 odstotne točke višjo podporo. Med opredeljenimi anketiranci ji je naklonjenih 30,5 odstotka vprašanih. Daleč zadaj je na drugem mestu SD Tanje Fajon s podporo 17,2 odstotka vprašanih, na tretjem pa je Levica Luke Mesca z 12,8-odstotno podporo.  SD je podpora upadla za dve odstotni točki, Levici pa se je zmanjšala za 0,2 odstotne točke, a je kljub temu prehitela LMŠ Marjana Šarca, ki ji je podpora upadla za 0,5 odstotne točke in je tokrat z 10,5 odstotka pristala na četrtem mestu. Peta je z 8,7 odstotka NSi Mateja Tonina, ki ji je podpora zrasla za 3,4 odstotne točke. 

Kot kaže anketa sta se znašla pod vrhom vstopa v parlament še DeSUS Ljuba Jasniča in SNS Zmaga Jelinčiča. A ker so na volitvah možna tudi procentualna odstopanja, bi se morebiti tudi ti dve stranki uvrstili v parlament. Ostale stranke so daleč zadaj.

Agencija Mediana prav tako ni upoštevala gibanja Povežimo Slovenijo, kot tudi ne stranko naša Dežela Aleksandre Pivec

P.M.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.