Nova 24TV-logo
Nova24TV-logo

Tisti, ki imajo na jeziku največ sociale, svobode medijev in pravičnosti, delajo povsem nekaj drugega. To velja tudi za Socialne demokrate.

Javnost proti poskusom stranke SD glede utišanja medija Nova24TV

V začetku marca letos je Parsifal v okviru javnomnenjske ankete med drugim postavil vprašanje: “Snemalcu Nova24tv so preprečili vstop na novinarsko konferenco Socialnih demokratov (SD). Katero mnenje o tem dogodku je vam osebno najbližje?” Konec februarja 2021 je namreč prišlo do omenjenega incidenta, ki so ga ostro obsodili tako v Društvu novinarjev Slovenije kot tudi v Združenju novinarjev in publicistov. Da je SD kršila svobodo medijev, je menilo kar 58,8 odstotka anketirancev. Piše Nova24TV.

Spomnimo. Na javno objavljen dogodek – tiskovno konferenco Tanje Fajon – so snemalcu medija Nova24TV fizično preprečili dostop. Iz ust predstavnikov za odnose z javnostjo SD je bilo slišati celo zastrašujoče besede, da na njihovih tiskovnih konferencah Nova24TV ni zaželena.  Ekipa tiskovnega predstavnika stranke SD Denisa Sarkića je nakdnadno zapisala: “Spoštovani, kot veste, smo v stranki SD zaradi znanih zlorab, laži in potvarjanj s strani vašega medija že pred časom sprejeli odločitev, da z vašim medijem ne sodelujemo. Žal z načrtnim generiranjem laži in sovraštva nadaljujete še naprej. Dokler bo tako, na naših dogodkih niste dobrodošli. Tudi informacija o varnostniku ne drži, saj ga nimamo in ga na lokaciji tudi ni bilo.” 

A očitno ljudje niso stopili na stran Socialnih demokratov. Toliko v poduk, da je čas komunizma že zdavnaj mimo.

graf: nova24TV, parsifal

PM