Eksplozija Madrid, slika: twitter

Danes je prišlo do velike eksplozije v španski prestolnici. Po zadnjih podatkih so umrli trije ljudje, več je ranjenih. Dve osebi naj bi bili pogrešani.

Močna eksplozija sredi Madrida

V sredo, 20. januarja 2021 okoli 15h je središče Madrida stresla močna eksplozija, v kateri so bili uničena tri nadstropja stavbe v okrožju La Latina. Na prizorišču eksplozije se nahaja devet gasilskih brigad in 11 rešilcev, prizorišče eksplozije pa je že ogradila policija.

Po trditvah očividcev se poleg zgradbe v kateri je prišlo do eksplozije nahaja dom starejših občanov. V eksploziji naj ne bi bil poškodovanj nihče od prebivalcev doma, so sporočili upravniki DSO in poudarili, da so stanovalce že namestili v bližnji hotel.

Uničena stavba naj bi pripadala cerkvi, poroča Telemadrid. “Duhovniki, ki živijo na petem in šestem nadstropju so v redu. Skušamo najti prostovoljca, ki je delal z nami,” je za medije sporočil glavni vikar. Uničena stavba je bila del verskega kompleksa ki je nudil izobraževanje za duhovnike, brezdomcem pa omogočal brezplačne obroke.

Močna eksplozija stresla središče Madrida to sredo, malo pred 15. uro. Nekatere priče govorijo o dveh eksplozijah. Do pravega poka je prišlo na številki 98, na ulici Toledo. Župan Madrida, José Luis Martínez Almeida, je povedal da je prišlo dveh smrtnih žrtev. Gre za 86-letno žensko in moškega, ki ju potrebno še identificirati. Kmalu zatem je vladni delegat v Madridu José Manuel Franco sporočil, da je šlo za še eno žrtev, skupaj torej tri. Omenil je tudi, da gre za pogrešano osebo, torej prostovoljca, ki je delal v cerkvi. Poleg treh mrtvih je najmanj osem poškodovanih, od tega eden huje in je premeščenih v bolnišnico La Paz.

PM