Je dobrota res sirota? Gospa, kateri so prostovoljci obnavljali hišo naj bi dobrotnike nagnala?!

slika: Maribor24

Šok so doživeli prostovoljci, dobrotniki, ki so obnavljali dom Vidi in njeni 11-letni hčerki Zali.

Stvari, ki jih je dobila v dar, naj bi zažgala?

Prostovoljci so vse dneve živeli za prenovo Vidinega doma. Včeraj jih je tik pred zaključkom projekta nagnala. Stvari, ki jih je prejela v dar, naj bi zažgala na dvorišču. V t.i. hiši groze sta živeli Vida in njena 11-letna hčerka Zala. Vsi ki so videli Vidino stisko so želeli, da bi obe živeli spet v toplem domu. Majhna hiška,  se nahaja v Prekmurju, a je polna plesni, vsepovsod zamaka, okna so dotrajana, prav tako streha, ki prepušča. Vida je lani namreč izgubila moža, ki si je vzel življenje zaradi zdravstvenih težav. Tako je trenutno brezposelna zaradi zdravstvenih razlogov, s hčerko se preživljata zgolj iz pokojnine, ki jo prejemata po očetovi strani in manjše socialne podpore. Skupno mesečno prejmeta tako okoli 500 evrov.

Na prošnjo za pomoč se je odzvalo veliko ljudi, podjetnikov, trgovin, ki so brezplačno donirali material in svoje delo, nekateri pa ponudili večje popuste.

slika: Maribor24

A sledil je šok. Vsa dela, ki so jih delali prostovoljci  je redno na družabnih omrežjih objavljala tudi Dunja, ki je skupaj s partnerjem Simonom zadnje mesece živela za omenjen projekt. Vida nas je včeraj odslovila z objekta, ker njej ni všeč naše delo. Vse smo že naredili, le še pohištvo bi morali pripeljati,” opisuje. Ob tem pa naj bi Vida dejala, da njej to pohištvo ni všeč. Čeprav gre za novo pohištvo, ki ga ni uporabljal še nihče.

Okrog nas je prinesla. Vedeti nam je dala, da nismo nič dobrega naredili. Podpirajo nas občina, center za socialno delo in druge ustanove. Mislim, da je vse to oslarija. Ta teden bi ljudje spali v novi hiši. Sedaj smo primorani vrniti material, ki še ni plačan,” pove Dunja, ki je razočarana.

Je dobrota res sirota?

vir: Maribor24

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
38%
4.1km/h
20%
8°C
10°
7°
6°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA