Je POP TV lagal in zavajal? SDS odločno: “Snežič ni pridobival sredstev stranki SDS!”

Rok Snežič, slika zajem zaslona

Da s člankom, ki ga je sproduciral POP TV v oddaji na 24ur, o sprejemanju podkupnine Roka Snežiča ter povezavami med Snežičem in stranko SDS, ni vse v redu je že včeraj, posumil tudi novinar Bojan Požar. Gre pri tem le za maščevanje naše največje komercialne televizije?

Evo, tako to gre: ker je Nova Slovenija (KNJF)  “udarila” po Marjanu Šarcu (petkovo zaslišanje zaradi spornega javnega razpisa – resničnosti šov Vojak v akciji MORS, sta Črnčec in Vukovićeva nemudoma usekala nazaj po Novi Sloveniji, oziroma Darsu, kjer je šef uprave Valentin Hajdinjak, vidni član NSi. Povračilni udarec je prišel prek POP TV , ki je, tudi vemo, poslovni partner v spornem razpisu resničnostnega showa MORS. Nič osebnega, samo biznis,” je včeraj zapisal Bojan Požar.

Zgodba pa ima seveda polno pomanjkljivosti in polno nedorečenih stvari. Med drugim seveda manjka tudi dokaz, ki ga ni. “Razkrivamo posnetek, na katerem davčni svetovalec Rok Snežič sprejme pet tisoč evrov gotovine. “Gre za podkupnino,” za rubriko 24UR Fokus razlaga žvižgač, ki je Snežiču na posnetku izročil 25 bankovcev po 200 evrov. Skupno mu je, trdi, plačal 90 tisoč evrov podkupnin.” So zapisali na POP TV in dodali: “del denarja pa naj bi šel tudi takratni največji vladni stranki SDS. Tako mu je, pravi, govoril prav Snežič.

Če mogoče prvi del o 5000 evrih podkupnine mogoče res drži, pa drugi podatki, kot pravijo na stranki SDS nikakor ne držijo in so izmišljeni. Tako so odgovorili: “Rok Snežič ni nikoli pridobival sredstev za stranko SDS. Ob tem dodajamo, da če bi novinarka to želela preveriti, bi odgovor tudi dobila. V stranki SDS namreč nismo prejeli novinarskega vprašanja na omenjeno temo, zgolj prošnjo za intervju predsednika SDS o poznanstvu z Rokom Snežičem. Intervju smo zavrnili, saj o temi “Rok Snežič” ni dodati ničesar, kar še ne bi bilo odgovorjeno. Novinarki je bilo predlagano, da morebitna dodatna vprašanja posreduje pisno in bi nanje tudi prejela odgovore. Tega ni storila,” so zapisali v stranki SDS.

Seveda  so levičarski mediji zgodbo povzeli in jo napihnili, kot jo znajo le oni. A dejanskega dokaza, da je Snežič pridobival denar za stranko SDS seveda ni. 

Levi novinarji, pa verjetno še iz časa “Kumrovške” šole, znajo narediti zmedo, da se pozornost preusmeri drugam. Torej. Najdejo žvižgača, ta naredi neki posnetek, potem pa prispevek še nadgradijo še z lažjo? 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.