Je sporno poljsko meso tudi v mariborskih kebabih?

slika: SIOL

Koliko spornega mesa je končalo v prehrani ljudi?

Iz Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin so sporočili, da so bili s strani distributerja kebaba poljskega proizvajalca obveščeni, da je proizvajalec kebaba meso, ki se je uporabilo v proizvodnji spornega lota kebaba, uporabilo tudi v proizvodnjiistega proizvoda drugih količin. Slednja so že bila distribuirana drugim nosilcem dejavnosti.

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je  v vzorcu mesa iz lota neto teže pet kilogramov, ki sicer ni doseglo potrošnika, potrdila prisotnost salmonele kot tudi ostankov zdravila ketoprofen. Distributer je tako odpoklical goveji doner kebab prozvajalca Efes-pol Fedai Simsek Sp. Zoo iz Poljske z neto težo 10, 15 in 20 kilogramov. Vse količine imajo oznako lota 191219 ter rok uporabe 19. december 2019.

Kot je za Radio Slovenije pojasnila direktorica inšpekcije za varno hrano Andreja Bizjak, so podatke o tem sporočili v sistem hitrega obveščanja. Kot je dodala, je takoj stekla akcija od distributerja do proizvajalca, prav tako so v tem tednu obvestili vse slovenske prejemnike tega kebaba, da so ga umaknili iz prodaje. Sedaj pa se izvaja umik in kontrola umika, je pojasnila.

Resnično upamo, da sporni kebeb ni končal na krožnikih mariborskih ljubiteljev tega izdelka.

VIR: Maribor.info

M.G.