slika: Demokracija

Damir Črnčec, človek, ki je nekakšna desna, ali pa če hočete leva roka Marjana Šarca, je kot pes, ki išče svojo kost, dokler je ne najde.

Vse samo, da nebi šli v vlado z Janezom Janšo

Tako naj bi Črnčec od predsednika vlade v odstopu ta teden dobil polna pooblastila, da poskuša na vsak način preprečiti oblikovanje takšne koalicije. Črnčec naj bi te dni hodil od sobe do sobe in trkal na vrata posameznih poslancev, na nekatere naj bi celo kričal, naj nikakor ne gredo v vlado z Janezom Janšo. Razlog naj bi bil tudi v tem, da bi ju lahko z Marjanom Šarcem v primeru prihoda SDS na oblast doleteli tudi kazenski ovadbi, saj naj bi zlorabila Sovo in nezakonito prisluškovala svojim političnim nasprotnikom, o čemer piše tudi Požareport.

Požareport: Šarec in Črnčec pa sodita po pravičnem sojenju nedvomno za kar nekaj časa na Dob. Za opomin, da se še komu ne bo sorodno zmešalo od oblasti. Pa ne na polodprti oddelek!

Kot piše portal Nova24TV Marjan Šarec naj bi se zaradi strahu pred tem, ker so mu vajeti ušle iz rok, že dlje časa tudi psihično lomil. Pred dnevi je napadal Novo24TV, češ da širi sovražni govor, Janši je spet očital, da z njim ne bi šel v koalicijo, češ, da slednji ne more pojasniti izvora svojega premoženja, s prstom je za sesutje lastne stranke LMŠ kazal na vse koalicijske partnerje, samo nase ne. Zdaj je tik pred zdajci, uradno zaradi slabega počutja, odpovedal tudi svoj obisk na tretjem vrhu Skupine prijateljev kohezije, ki bo od 1. februarja potekal v Beji na Portugalskem.

Očitno je segreto vzdušje tudi med političnimi strankami. Mi stavimo na oblikovanje nove vlade, brez Marjana Šarca, pa vi?

Sicer, pa naj se Marjan sedaj lahko malo odpočije. Verjetno ga od skakanja v bazen brez vode že pošteno boli glava.

MG