Jezni odzivi zaradi nastopa Cece na ptujskem kurentovanju. Oglasil se je tudi Janša!

Ceca v porušenem Vukovarju

Kot strela z jasnega je udarila novica, da bo na tradicionalni kulturni slovenski prireditvi nastopila srbska turbofolk pevka Svetlana Ražnatović, bolj znana, ko Ceca.

V naše uredništvo smo dobili številne jezne klice naših bralcev, kateri se sprašujejo, ali je spodobno, da na  tradicionalni slovenski prireditvi nastopa Svetlana Ražnatović,Ceca, ki je bolj znana kot vdova nacionalističnega paravojaškega vodje in kriminalca Željka Ražnatovića-Arkana. Arkan je bil v prejšnjem sistemu udbovec in nekaj časa varnostnik Staneta Dolanca.

Jezni zapisi na družbenih omrežjih kar ne nehajo deževati. Tudi na naši elektronski pošti smo jih zasledili nekaj. 

– Ceca še danes brani Arkana. »Moj pokojni mož ni nikakršen zločinec. Je človek, ki sem ga resnično ljubila, čudovit, nežen, sploh ne hudoben človek. Boril se je za ohranitev srbstva in Jugoslavije, za srbski narod je junak.« In naj mi nekdo pove, komu je prišlo na pamet, da Ceca nastopi na taki tradicionalni slovenski prireditvi? nam je vprašanje postavil Igor.

– Desetletja so nas poskušali srbizirati v kraljevini Jugoslaviji in kasnejši komunistični Jugoslaviji, gradili pravoslavne cerkve po Sloveniji, nam preprečevali razvijati slovensko kulturo, preprečevali slovensko javno televizijo vse do leta 1968, silili srbščino v šole ter nas nazadnje celo vojaško napadli leta 1991, ko smo se osamosvajali v imenu lastnega naroda in kulture, in potem doživimo takšno ponižanje velikega slovenskega praznika kot je kurentovanje!? Sramota za organizatorja! Na Ptuju me ne vidite več! To je zapisala Alenka.

 – Ste na radiu Ptuj znoreli? Ne samo, da ste povabili takšno kontraverzno osebo, ki ni nikoli obsodila gnusnih vojnih zločinov soproga na Hrvaškem in v Bosni, pač pa njen nastop in pojava tudi nima niti trohice skupnega s slovenskimi prazniki in čimer koli slovenskega! Kaj torej praznujemo na Ptuju potemtakem letos? Je za to kriva SD-jeva županja, ker se njihov evropski poslanec Nemec, osebno pozna z njo? Pa se sprašuje Bojan.

Oglasil se je tudi predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša in zapisal:

»Berem, da bo turbo folk pevka Svetlana Ražnatović koncertno odprla kurentovanje na Ptuju,« je zapisala Rosvita Pesek: »Še sreča, da je obhod kurentov vpisan na reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.«

Tu je še nekaj zanimivih odmevov:

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
76%
1km/h
100%
2°C
3°
1°
1°
Thu
-2°
Fri
-2°
Sat
-2°
Sun
-2°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA