Joc Pečečnik odgovoril Klakočar-Zupančičevi: “Namesto populističnih izjav si želimo dialoga!”

Joc Pečečnik, slika Nova24TV / zajem slike

Joc Pečečnik je odgovoril Urški Klakočar Zupančič, ki je v intervjuju za SIOL dejala, da upa, da bi on in njemu podobni začeli razmišljati manj kapitalistično. S to izjavo je v završalo v gospodarstvenih krogih. Še posebej zato, ker predsednica DZ ne prihaja iz gospodarstva in se je vedno napajala iz državne blagajne. Voditi gospodarstvo je namreč več kot mahat ljudem in se jim dobrikati.

Povzemamo odgovor Joca Pečečnika:

“Podjetniki se zelo dobro zavedamo, kako pomembni so pogoji dela za naše zaposlene, kako pomembni so odnosi in kako pomembno je zadovoljstvo zaposlenih, saj za to skrbimo ves čas svojega podjetniškega delovanja,” v pismu predsednici državnega zbora zapiše podjetnik Joc Pečečnik. “Z dostojnim plačilom, možnostjo napredovanja in deleži v podjetjih, ki so nam jih s svojim delom in znanjem pomagali razvijati, smo zaposlenim omogočili dostojno življenje, in to kljub temu, da nam je država dolga leta z neprijaznim poslovnim okoljem nastavljala prepreke, njihove prihodke in plače pa obdavčevala bistveno višje kot nam podobne države,” poudari Pečečnik in doda, da je tako še danes, “zato nam socialno državo in socialno varnost lahko pomagate graditi tukaj.”

“Pomagajte nam, da bo država manj obremenila plače zaposlenih. Podjetniki imamo kar nekaj idej, kako povečati plače in hkrati zvišati prihodke države, ne da bi pri tem dodatno obremenjevali podjetnike,” zapiše Pečečnik, ki tudi ugotavlja, da podjetniki doslej niso bili slišani. “Na žalost ugotavljam, da so mnogi zaposleni zaradi pavšalnih izjav o podjetnikih prepričani, da so prispevki in dajatve strošek delodajalca. Kar pa ni res, to so plače zaposlenih in njihovi stroški,” poudari Pečečnik. 

“Podjetniki si želimo, da bi politiki prepoznali vrednost in pomen podjetnikov in podjetništva za našo družbo. Namesto pavšalnih populističnih izjav si želimo tvornega dialoga in iskanja rešitev,” želje izpostavi Pečečnik. Sam si tudi želi, da bi ob tako velikih masah plač, ki jih plačujejo slovenska podjetja, zaposleni živeli bolje ter da bi od lastne bruto bruto plače dobili več, država pa bi jim vzela manj. 

vir: Siol.net

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
89%
2.1km/h
100%
0°C
1°
-1°
-1°
Fri
-1°
Sat
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA