Jože Možina razgalil nacionalko. RTV je bila medijski sponzor protestov!

Zajem slike: Nova24TV

Od slovenska nacionalne televizije, ki ima preko 200 zaposlenih in še enkrat toliko zunanjih sodelavcev, se pričakuje, da je  nepristranska. Še posebej zato, ker jo plačujemo tudi davkoplačevalci. O tem, kako je delovala RTV v času koronavirusa je spregovoril Jože Možina.

Jože Možina: “RTV je bila medijski sponzor protestov!”

Novinar in zgodovinar Jože Možina dobro pozna javno RTV Slovenija, saj na njej deluje že četrt stoletja. Je avtor številnih intervjujev in izjemno gledanih dokumentarcev. V ustanovi, kjer deluje in kjer je zaposlenih 2200 oseb, je tudi največkrat nagrajen novinar. V ta sklop spadajo tako domače kot tudi tuje nagrade. Ob tem posebej poudarja, da izhaja iz družine, ki je bila že v 30. letih 20. stoletja žrtev fašističnega terorja. Njegove prednike so sicer preganjali vsi trije totalitarni sistemi. Prav zato tako zelo ceni svobodo govora, demokracijo in medijski pluralizem. Predvsem so te tri vrednote zanj predpogoj za sožitje v družbi. Piše Nov24TV. 

Nepristranskost pri nacionalni televiziji, pa žal ni samoumevna. V oddaji Kdo vam laže je Boris Tomašič tokrat gostil TV voditelja Jožeta Možino, ki je brez dlake na jeziku spregovoril o poročanju nacionalne televizije v času koronavirusa. 

Poglejte si ta dva posnetka, zagotovo vas bosta šokirala!

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.