stranka DESUS
poslanska skupina DESUS, slika: seniorji.info

Vodja poslancev DeSUS Franc Jurša se je danes pogovarjal s premierjem Janezom Janšo in ga seznanil s stališči DeSUS glede tega, kakšna je podpora konstruktivni nezaupnici.

Jurša je Janši predočil stališče DESUS-a glede sodelovanja v vladi

Iz DeSUS medtem tudi po torkovem sestanku poslanske skupine in vodstva stranke, po katerem je prvak DeSUS Karl Erjavec sporočil, da poslanci DeSUS podpirajo konstruktivno nezaupnico, prihajajo različna neuradna sporočila glede stališč posameznih poslancev. Stranka je  tudi sicer v DZ po odhodu iz koalicije podprla večino vladnih predlogov zakonov. Prav tako naj ne bi bilo pričakovati, da bi podprli interpelacije ministrov, ki se obetajo.

Jurša je Janši povedal, da DeSUS v nobenem primeru ne namerava biti ekstremna opozicija. To Janša po Jurševih besedah razume.

Na vprašanje novinarjev, ali je vendarle tako moč razumeti sosledje dogodkov, torej da bi Janša z odločitvijo glede DeSUS v vladi počakal na glasovanje o konstruktivni nezaupnici, pa je Jurša odgovoril slikovito: “Nič ne bo narobe, če boste razumeli tako, kot mislite.” “Predvsem vam moram povedati, da je Janša prijeten sogovornik,” je dodal Jurša.

Tako kaže, da se bo položaj DeSUS izkristaliziral po glasovanju o konstruktivni nezaupnici, ki jo stranke KUL s kandidatom za predsednika vlade Erjavcem nameravajo vložiti prihodnji teden. Podpora DESUS-a tako ni samoumevna.

PM