Kaj je ob poročilu računskega sodišča glede zaščitne opreme dejal Janez Janša

janša
Predsednik vlade Janez Janša (zajem slike)

Danes je Računsko sodišče, po tem, ko je kar nekaj časa spalo, končno le objavilo poročilo glede nabave zaščitne opreme, ob prvem valu epidemije. Janša odgovorja.

Računsko sodišče objavilo poročilo. Janša jim odgovarja

Računsko sodišče je v danes objavljenem poročilu o učinkovitosti nabav zaščitne in medicinske opreme za obvladovanje okužb z novim koronavirusom ugotovilo, da vlada, ministrstva za zdravje, za gospodarstvo, za obrambo ter zavod za blagovne rezerve pri nabavah zaščitne opreme niso bili učinkoviti. Od vlade in zavoda je zahtevalo popravljalne ukrepe.

Janša se je na objavljeno poročilo odzval na twitterju. Tako je zapisal “Seveda ne! (s tem je mislil, na očitano neučinkovitost pri nabavi opreme). Ko v izrednih kaotičnih razmerah poskrbiš za nabavo in rešiš na stotine življenj – nisi učinkovit. Učinkovit je Marjan Šarec,  ki je dal maske na Kitajsko in pustil prazna skladišča. Pa Vesel je tudi “učinkovit”, saj je nepridobitno pokasiral 1 mio €.

PM

VREME

Maribor
delno oblačno
42%
2.1km/h
40%
28°C
29°
27°
28°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.