1. “Janez Janša se je naredil sam. On ni človek, ki bi ga kdo naredil, ” je o predsedniku vlade Janezu Janši povedal Igor Bavčar.

Janez Janša se je naredil sam

“Prav gotovo je to obdobje odločilno zanj. Tudi danes se mi zdi, da ga je to obdobje tako zaznamovalo, da je v njegovi politiki čutiti sledi tistega obdobja,” pravi Bavčar. Povedal je, da se tudi sedaj tu in tam še srečata. “On je zdaj v popolnoma drugi vlogi, jaz sedim na Dobu, tako da je to danes malo težje. Ampak sva v stiku, čeprav sva bila pri številnih vprašanjih različnih mnenj,” je povedal Bavčar.

“Ker sem prav v zadnjem času znova prebral to zgodbo o Janševem očetu, mi je prišlo na misel, da sva delala ključne korake za Slovenijo in nikoli v celotnem obdobju, kar se poznava, ni bilo odločilno s kom je sodeloval moj ali s kom Janezov oče.”

“Kot pravi Bavčar, je danes Janševa politika široka paleta različnih politik – od uspešnega spopadanja s koronakrizo do nekaterih ideoloških vprašanj, ki jih ni načenjal, in tistih, ki jih načenja, njegovih slavnih tviteraških aksiomov, ki jih vsake toliko časa objavi. Sam ne tvitam, šele pred kratkim sem začel uporabljati Twitter. Prav gotovo bi ravnal drugače, ampak to ni odločilno in tudi ni pomembno,” je zaključil Bavčar.

MG