Kako lepo se godi ilegalnim migrantom, ko prestopijo meje Evropske unije. Neverjetno, a resnično. Evropska unija jim je priskrbela, ne boste verjeli neoznačene bančne kartice.

Anonimne debetne kartice za migrante ?

Take Anonimne debetne kartice naj bi prejelo več kot dva milijona migrantov, skupno so porabili že več kot 1,55 milijarde evrov. Evropska komisija financira humanitarne partnerje v več državah Bližnjega vzhoda, kot so Turčija, Jordanija, Libanon in tudi Grčija, medtem ko je večina upravičencev beguncev iz sirske državljanske vojne.  ove bančne kartice, ki niso imele imena lastnika, tako pripadajo migrantom, katerih pot v Evropo skozi razne “humanitarne” napore financira ravno sama EU.

Tudi Hrvati zaznavajo begunce s takimi karticami. “Migranti, ki jih ujamemo in vrnemo nazaj, čez nekaj dni ali tednov zopet poskušajo priti na Hrvaško. Nekaj jih je resnično revnih, a velik delež teh ilegalcev je dobro opremljen in oskrbljen – nova obutev, nova oblačila, pametni telefoni, hladno orožje, a pri številnih smo našli tudi bančne kartice Mastercard. Brez imena, na njih je samo številka in UNHCR,” pravijo Hrvati.

M.G.