Kaj nas čaka med prazniki? Kakšne bodo omejitve, kakšna bodo druženja?

pct zabava party
slika je simbolna

Počasi se koronavirus umirja tudi v Sloveniji. Prvič smo se spustili pod 1.200 zasedenih bolnišničnih postelj, kar je pomemben mejnik, ko lahko sproščamo nekatere dejavnosti oziroma lahko iz črnega dela načrta sproščanja preidemo v rdečega,” je sporočil uradni vladni govorec Jelko Kacin.

Kako bomo preživeli božič in novo leto?

A prezgodaj se ne moremo veseliti, saj se bližajo prazniki, kjer je veliko druženja in veliko zabav. Vlada je zato pripravila omejitve, ki nas čakajo med prazniki:

  • Na božični večer 24. 12. od 12. ure pa vse do božiča 25. 12. do 20. ure omejitev gibanja na občine in regije ne velja. 24. in 25. 12. je dovoljeno tudi druženje z osebami iz največ dveh gospodinjstev, pri čemer je lahko na obisku na zasebni površini največ šest odraslih, otroci do 15. leta so iz te omejitve izvzeti.
  • Enaka pravila bodo v primeru stabilne ali izboljšane epidemiološke situacije veljala tudi 31. 12. in 1. 1. 2021.
V veljavi pa ostajata prepoved druženja in prepoved zbiranja na javnih površinah tako za božič kot tudi silvestrovo. Velja tudi prepoved prodaje ter uporabe pirotehnike in prirejanja ognjemetov.

Kot je dejal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin, bodo tako omogočeni obiski pri najbližjih, nikakor pa ne množična praznovanja. Vlada ob tem ponovno poziva vse, naj na minimum zmanjšajo stike že v dneh pred božičem in v tednu po novem letu. Vsem, ki se bodo v času praznikov družili s člani drugih gospodinjstev, svetujejo, da se po stiku oziroma obisku samoizolirajo.

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.