Kaj nas čaka v jeseni? Kakšni so predvideni scenariji?

regija

Jesen bo drugačna od poletja, vlada pričakuje, da bo med obolelimi za covidom-19 več starejših, je dejal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

Jesen bo nepredvidljiva

Predstavniki vlade so se danes na Brdu pri Kranju več ur posvetovali s svetovalno skupino za covid-19 pri ministrstvu za zdravje ter ostalimi pristojnimi ministri. Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je po srečanju pojasnil, da so ministri predstavili doseženo stanje pripravljenosti, ocenili, kaj nas lahko doleti in pregledali zaloge zaščitnih sredstev.

Na voljo bo tudi proračunska rezerva. Do druge polovice septembra mora vlada pripraviti vse potrebno, da jesenski hlad in zimski mraz ne bi presenetila nikogar, da bodo pripravljeni na morebiten vnos virusa v katerega od domov starejših občanov in da bodo najbolj ogrožene skupine lahko v bolnišnicah ustrezno oskrbeli, piše Žurnal24

Ker bo v hladnejših mesecih po pričakovanjih med obolelimi več starejših, bo tudi obremenitev bolnišnic verjetno večja. V ta namen so na vladi že uskladili sistem, kako se bodo polnile bolnišnice, kako bodo pomagali posameznim domovom starejših ter postopek vzpostavitve sivih in rdečih con v domovih. “Vse to je zdaj dogovorjeno veliko bolje, kot je bilo pred tem. Upamo, da bo morebitnih zastojev ali nesporazumov manj,” je še povedak Kacin.

Vlada bo v jesen podaljšala vse doslej veljavne ukrepe, vključno s karanteno za tiste, ki prihajajo iz Hrvaške.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
42%
4.6km/h
20%
8°C
9°
7°
6°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA