Kaj se je dogajalo s prevzemom mariborske Varnosti? Zakaj je župan Arsenovič zaupal nadzorovanje občinskega Nigrada “podzemlju” iz Prekmurja?

FOTO: Varnost Maribor

Bilo je julija 2016, ko je Mihael Strmljan, trzinski “tajkun” in eden bogatejših Slovencev, lastnik in direktor  Aktiva Skupine, k dotedanjim storitvam čiščenja, upravljanja in vzdrževanja nepremičnin, z nakupom Varnosti Maribor dodal še dejavnosti na področju zasebnega varovanja. Tu se zgodba o poslih v Mariboru šele začne. Piše portal V Fokusu!

Veliki denarci pod mizo?

Sodeč po anonimkah, ki jih je prejel portal V Fokusu, naj bi prodajalci, pa tudi kupec imeli več kot dovolj razlogov za molk pred javnostjo, saj naj bi bilo vse skupaj prej podobno kravji kupčiji pod mizo, v kateri so kratko potegnili manjšinski delničarji Varnosti Maribor, teh je bilo 13, “ki so bili ob tem ogoljufani in prevarani, saj je cena za delnico bila bistveno večja….razliko pa je pobasal klan Pišek – Tancer, za lep evrski znesek iz naslova davka na dodano vrednost pa je bila prikrajšana tudi država!” Tako anonimni pisci.

Za nakup Varnosti naj bi se poleg Strmljanove Aktiva Skupine zanimalo še nekaj gospodarskih družb, med njimi eden od največjih slovenskih igralcev na področju zasebnega varovanja, ljubljanski Sintal, ki ga lastniško obvladuje družina Pistotnik. Tudi ljubljanski SPL se je zagrel za mariborsko Varnost, enako tudi hrvaški Sokol Marić security iz Zagreba. Konkurenti so ponujali višjo odkupno ceno kot Strmljan.

Kaj je bilo torej v ponudbi Aktiva Skupine, cena očitno ne, da je Pišek kupčijo sklenil Mihaelom Strmljanom? Odgovor po svoje ponujajo anonimke:”velik del kupnine naj bi prišel pod mizo.” Šlo naj bi za skoraj dva milijona evrov, za katera naš anonimni vir zatrjuje, da sta preko davčnih oaz končala kot kupnina za garažno hišo v mariborskem trgovsko poslovnem centru City in podjetja Blisk Montaža d.d. v Murski Soboti.

Se je v zgodbo vpletel tudi Arsenovič?

Za nakup soboške Blisk montaže pa je Piškov zet Boštjan Tancer denar in moči združil z Igorjem Baničem, nekdanjim direktorjem Polaničevega gradbenega giganta Pomgrad in Štefanom Kuharjem. Tudi pri Blisk Montaži naj bi za kupnino uporabili pod “mizo opran denar” od prodaje Varnosti Maribor. Ob tem je seveda zgolj naključje, da je Igor Banič “čez noč” postal predsednik nadzornega odbora mariborskega Nigrada in da je Blisk Montaža do poletja za MO Maribor opravila posle za skoraj 600 tisoč evrov, pred tem pa vse od ustanovitve pred 30 leti do letošnjega marca p baje niti centa.

Župan o tej zgodbi prav gotovo kaj ve?

vir: V Fokusu

MG

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
95%
0.5km/h
20%
18°C
20°
18°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.