Od poraza na lokalnih volitvah je minilo dobrega pol leta. Ekipa Andreja Fištravca pa je takrat ostala brez dobro plačanih službic na občini.

Fištravec ja nezaposlen

Nekdanji mariborski župan Andrej Fištravec, ki se mi na lokalni volitvah ni uspelo ponovno zavihteti na županski stolček, naj bi poročanju Večera še vedno iskal zaposlitev. Prijavljen je na zavodu za zaposlovanje in prejema podporo za čas brezposelnosti. Fištravec, ki je mariborsko občino vodil od marca 2013, jim je povedal, da trenutno dela pri več projektih, a jih ni želel razkriti: »Ukvarjam se z zanimivimi zadevami. Več o njih pa, ko bodo podpisane pogodbe,« je povedal.

Marko Kovačič, nekdanji župan v senci o preteklem delu na občini ne razmišlja več?

Njegov nekdanji prvi svetovalec Marko Kovačič, ki se ga je oprijel vzdevek župan v senci, je dejal, da se po zaključku pogodbe z mariborsko občino ukvarja z istimi podjetji, s katerimi se je predvsem na področju izobraževanja v preteklih 20 letih. »Nove aktivnosti se nanašajo na promocijo slovenskih investicij in projektov v tujini, pomoč tujim podjetnikom pri ustanavljanju podjetja v Sloveniji in organizacijo projektov za tuje partnerje v Sloveniji,« je pojasnil Kovačič in dodal, da o preteklem delu na občini ne razmišlja več.

Pelko naj bi imel blokiran račun?

Nekdanji podžupan Saša Pelko, ki je po lanskih lokalnih volitvah ponovno v mestnem svetu, pravi, da se je vrnil k podobnim aktivnostim, ki jih je že pred vstopom v mestno politiko opravljal v okviru svojega takratnega podjetja Mediasplet. Odprl naj bi s.p., ukvarjal pa naj bi sez oglaševanjem in promocijo. Iz evidence Gvin pa je razvidno, da ima njegov s.p. blokiran račun.

Partličeva, ki naj bi bila na občini zaposlena na Fištravčevo zaupanje, dela v Avstriji

Simona Partlič, ki je bila na občini nazadnje zaposlena kot koordinatorica protokola in službe za stike z javnostmi, trenutno dela v Avstriji. Zaposlitev je našla v hotelu blizu meje s Slovenijo, kot je želela, pravi. »Delo je bistveno manj stresno, kot je bilo tistih šest let na občini. (Baje) nečakinja Toneta Partljiča občine niti malo ne pogreša. Zanimivo je, kako naj bi prav ona med protesti govorila, da v Mariboru ne more dobiti primerne službe, samo zato, ker se piše Partljič?

Berlič ostaja pri video produkciji

Pomemben člen Fištravčeve ekipe, čeprav nikoli ni vstopil v politiko in je deloval le iz ozadja, je bil Darko Berlič. Okrajno sodišče v Mariboru ga je, kot je znano, lani pravnomočno spoznalo za krivega napačnega vodenja Fištravčeve županske kampanje in kampanje za mestni svet na volitvah leta 2014. Obsojen je bil na šest mesecev pogojne zaporne kazni, s preizkusno dobo enega leta. Berlič naj bi se še naprej ukvarjal z videoprodukcijo.

To sedaj počenja “slavna” ekipa Andreja Fištravca, ki naj bi bila glavna pri odstavitvi takratnega župana Franca Kanglerja. Berliču so takrat očitali tudi izobečanje lutk s podobami svetnikov na starem mostu. Simona, pa naj bi bila glavna pri FB strani: “Franc Kangler naj odstopi, kot župan Maribora.” In tako se zadeva čez 6 let vrnejo na realna tla. Lahko bi se že prej
!

vir: Maribor24

M.G.