Kako bo vlada sproščala ukrepe? Oglejte si posamezne faze sproščanja!

Nov načrt sproščanja ukrepov, ki ga je predstavila vlada, predvideva, da bodo ukrepi, kot veljajo, ostali vse dokler bo 7-dnevno povprečje števila okužb večje kot 1350 in dokler bo hospitaliziranih več kot 1200 bolnikov s covidom-19.

Faze sproščanja nekaterih ukrepov

Slovenija bo v rdečo fazo prišla, ko se bo število okužb spustilo pod 1350, in bo hospitaliziranih manj kot 1200 bolnikov s covidom-19. Rdeča faza predvideva odpiranje vrtcev in 1. triade osnovne šole po modelu C. Izvajale se bodo nujne laboratorijske vaje za študente.  Odprli se bodo muzeji, knjižnice, galerije, brezkontaktne športne aktivnosti na prostem, individualna vadba in vadba družin. Odprle se bodo avtomehanične in podobne servisne dejavnosti, smučišča in nekatere trgovine. Vse seveda ob upoštevanju navodil NIJZ.

 

 

 

V oranžno fazo bomo prešli, ko se bo 7-dnevno povprečje okužb spustilo pod 1000 in ko bo hospitaliziranih manj kot 1000 covid bolnikov. V oranžni fazi se v šole vrnejo preostali razredi osnovne šol in zaključni letniki srednje šole po programu C. Na fakultetah bodo izvajali izpite in seminarje do 10 ljudi. Odprle se bodo ostale servisne dejavnosti, trgovine. Dovoljeno bo zbiranje do 10 oseb. Vse ob upoštevanju navodil NIJZ.  V oranžni fazi se bo odpravila tudi prepoved prehoda občinskih meja. Odpiranje, ki je predvideno za oranžno fazo, je mogoče izvesti tudi po regijah.

 

 

 

Slovenija bo v rumeno fazo prešla, ko bo 7-dnevno povprečje okužb manjše od 600 in ko bo v bolnišnicah manj kot 500 covid bolnikov.  V rumeni fazi se bodo v šole vrnili ostali razredi srednjih šol, pouk bo stekel na fakultetah. Za vse se bodo odprli tudi dijaški in študentski domovi.  Odprle se bodo preostale servisne dejavnosti. Odpravljena bo prepoved gibanja v nočnem času v celi državi.

 

 

V zeleni fazi, ki prinaša odpravo omejitev v celi državi, bomo, ko bo število okužb manjše kot 300. Veljali bodo splošni higienski ukrepi. Še naprej pa bo v veljavi prepoved delovanja barov in diskotek.

 

 

 

Slovenija je trenutno v črni fazi. Danes je bilo v Sloveniji ponovno preko 2000 novih okužb.

 Več sledi…

PM

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.