Suzana Perman, novinarka POP TV, ki deluje po sistemu “samo da ni Janša”, se je spotaknila ob svoje levo novinarsko poročanje.

Suzana Perman je ostala brez afere

“Veliko afero” glede nabave nujne medicinske opreme je odkrila ekipa informativne oddaje 24ur na POP TV, ko jim je slovenski zvezdnik žvižgaštva Ivan Gale med drugim povedal, da so za posle lobirali tudi vplivni člani SDS in žena predsednika vlade Urška Bačovnik Janša. Informativni program POP TV je pokazal da jim godi igrati vlogo inkvizicijskega medija v rokah opozicijskih struj LMŠ in SD. Oglasil se je tudi podjetnik Miran Blatnik, ki je v pismu novinarki 24ur Suzani Perman razložil vso zgodbo, v katero je bila po krivem vpleteno tako podjetje kot žena predsednika vlade Urška Bačovnik Janša.

Blatnik se je odzval na prošnjo žene, ki je vsak dan govorila o katastrofalnih razmerah v celjski bolnišnici zaradi pomanjkanje opreme za njene sodelavce. V uvodu pisma Milan Blatnik pojasni, zakaj je sploh poslal ponudbo. Po besedah Blatnika je ta po uvedbi kriznih razmer v Sloveniji vsak dan poslušal svojo ženo, predstojnico infekcijskega oddelka celjske bolnišnice, o pomanjkanju zaščitne opreme v bolnišnici. Ob tem ni skrivala pesimizma, ko mu je povedala, da delajo resnično z minimalnimi zalogami zaščitnih sredstev in da določenih izdelkov tudi kronično primanjkuje. Njegova žena je ob tem večkrat dejala, da jo skrbi za svoje sodelavce, kajti bolniki z covid-19 so na oddelek že prihajali. Blatnik je povprašal svoje poslovne znance na Kitajsko, ali lahko pomagajo v dobavi nujne medicinske opreme. Zato so samo informativno poklicali svoje poslovne partnerje in prijatelje na Kitajsko. V preteklih letih so spletli zelo dobre odnose s svojimi kitajskimi poslovnimi partnerji. Zato jih je zanimalo, če je možno dobiti in zagotoviti določeno zaščitno opremo, kjer je bil poudarek na zaščitnih maskah.

Milan Blatnik ne zanika, da so posredovali blagovnim rezervam ponudbo in  tudi uspeli  podpisati pogodbo. Res so dobili pogodbo za večjo količino zaščitne opreme in  če bi takrat vedeli, kaj se bo zgodilo tako na Kitajskem kot tudi v Sloveniji, tega posla ne bi nikoli podpisali, zagotavlja Blatnik. V svojem pismu novinarki 24ur Suzani Perman pojasnjuje, da je bilo vse tveganje  na njihovi strani, saj niso prejeli od države nobenega denarja ali kredita v katerikoli obliki, piše v pismu Blatnik.

Upajmo le, da Suzana Perman zna brati in da bo odgovor Milana Blatnika tudi razumela.

MG