Kako je zaradi pojave gripe z obiski v UKC Maribor?

slika: Demokracija

Zaradi pojava gripe omejili obiske 

Zaradi pojava gripe in drugih virusnih obolenj dihal z današnjim dnem omejili obiske na eno zdravo odraslo osebo, so sporočili iz UKC Maribor. Omejitev velja do preklica. Kot so dodali, so omejili obiske tudi v porodnišnici

V porodnišnici priporočajo obiske le možu oziroma partnerju in sorojencem, ki nimajo znakov virusnih obolenj in gripe, izključno v času obiskov. To lahko storijo od ponedeljka do petka od 10.30 do 11.30 in od 16. do 17. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 14. do 15. ure, so zapisali v UKC Maribor.

Obiskovalce v UKC Maribor še naprošajo, da ob obisku v bolnišnici upoštevajo navodila zdravstvenih delavcev, dosledno upoštevajo omejitev obiskov in tako pripomorejo k preprečitvi širjenja virusnih obolenj med pacienti in zaposlenimi, piše portal Demokracija.

Kakšna bolezen je gripa?

Gripa je sicer pogosta, zelo nalezljiva okužba zgornjih dihal. Običajno jo spremlja visoka telesna temperatura, mrazenje, suh kašelj, bolečine v mišicah in sklepih, splošno slabo počutje, utrujenost in glavobol. Za gripo je značilen nenaden pojav bolezenskih znakov. Obolenje gripe, ne smemo podcenjevati. Piše portal Maribor 24. Največji pojav gripe in gripi podobnih bolezni lahko pričakujemo v začetku leta. V Sloveniji zanjo vsako leto zboli več kot 60.000 ljudi. Pred gripo se lahko zaščitimo z vsakoletnim cepljenjem proti sezonski gripi. Pri zdravih osebah lahko cepljenje proti gripi prepreči 70 do 90 % okužb. Cepljenje je posebej pomembno za ljudi z večjim tveganjem za zaplete. To so starejše osebe, kronični bolniki. Ker je bolje preprečiti kot zdraviti, je zelo pomembno, da si z redno telesno vadbo krepimo imunski sistem, se izogibamo izpostavljenosti ter upoštevamo klasične higienske ukrepe.

Pazimo na naše zdravje!

M.G.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.