Lidija Divjak Mirnik je ena tistih poslank LMŠ, ki vneto zagovarja stališča Marjana Šarca, je tista poslanka, ki je pred letom in poliprodajala svoj modrček, kar je takrat povzročilo salve smeha, je pa tudi poslanka, ki je milijone zamenjala kar z milijardami.

Dejan Kaloh preko facebooka ošvrknil mariborsko poslanko Lidijo Divjak Mirnik

Mariborska poslanka Lidija Divjak Mirnik, se je Šarcu sama ponudila, da jo uvrsti na listo LMŠ (njen kolega iz mariborske LPR Stojen Auer pa je nekoč kandidiral na listi SDS), se v parlamentu bore malo zavzema za mesto Maribor, tudi Marjan Šarec je, kot predsednik vlade, štajersko prestolnico obiskal le zato, da je z Lidijo, ki je takrat kandidirala za mariborsko županjo, paradiral po mestu. Z županom (Fištravcem op.a.) se takrat ni srečal, ob obisku, pa je dejal: “Obljubil nisem ničesar, ogledal sem si situacijo, v detajle bodo reševali to na pristojnih ministrstvih.” A, žalostno, niso reševali (rešili) popolnoma nič.

slika: facebook

Se je pa za Maribor zavzel sedanji predsednik vlade Janez Janša, ki je obiskal tudi župana Saša Arsenoviča, čeprav je ta še pred dnevi jokal, da ga država ne posluša. Je pa zaradi obiska Janeza Janše v Mariboru, poslanec SDS Dejan Kaloh ošvrknil Lidijo Divjak Mirnik v sporočilo na družbenem omrežju: “Predraga naša Lidija Divjak Mirnik. Že dolgo si v (zaspani šarčevi) armiji… jaz sem koalicijski poslanec šele od marca 2020 (vmes sta se zgodili 2 epidemiji + 1 parlamentarne počitnice). V tem – za pozitivne politične premike – izredno kratkem času sem za Maribor naredil že precej. Nekaj se že vidi, dosti se še bo. Vem, da te boli, da si bila skoraj 2 leti koalicijska poslanka in vice versa – za Maribor nisi naredila nič. Še svojega šefa nisi uspela niti 1x spraviti k Arsenoviču na MOM, kaj šele, da bi zagotovila kakšna sredstva za naš Maribor. Žal v politiki štejejo rezultati, ne pa neproduktivno plazenje “kak je Maribor bogi”. Jaz sem za naš Maribor “buden”, reciva raje čuječ že ves čas, a dejstvujem lahko šele kot koalicijski poslanec. “Zaspankote” moraš iskati predvsem v svoji stranki LMŠ. Izvoli fotografijo,” je zapisal mariborski poslanec Dejan Kaloh.

Tudi za Maribor bo zavel veter zmagoslavja. In vlada se na koncu ne bo le pogovarjala, ampak skušala Mariboru pomagati, kar Šarcu v letu in pol ni uspelo. In medtem, ko se mariborska poslanka Lidija Divjak Mirnik v parlamentu dere “diktatura” vlada dela, tudi za pomoč štajerski prestolnici.

DK