Kako Kordiš izkorišča delavce? Lahovnik: “Če je tip prejel 8.000€ bi moral denar vrniti!”

Miha Kordiš, slika, tweeter

Poslanec Levice in predsedniški kandidat Miha Kordiš se že leta izpostavlja kot pravi “človek za ljudi”, “revolucionar” in strogi “antikapitalist”. Se ga je pa po zadnji Tarči prijel vzdevek “preganjalec sužnjev”


Miha Kordiš je leta 2018 ustanovil zavod NDP Tozd. Gre sicer za njivo, na kateri prostovoljci, ki so v enem letu opravili 800 ur, delajo brezplačno. A v ustanovnem aktu zavoda je zapisano, da bodo v enem letu zaposlili najmanj enega delavca, v naslednjem letu pa še najmanj dva. Kordiš namreč ni zaposlil še nikogar. Njegov zavod je navkljub temu od ministrstva za kmetijstvo prejel nekaj več kot osem tisoč evrov.

Uporabnica na Twitterju razkrila pravo zgodbo v ozadju t. i. projekta “Kordiševa njiva”. Na njej prostovoljci, ki so v enem letu opravili 800 ur, delajo brezplačno, in Kordiš kljub temu, da je v ustanovnem aktu njegovega zavoda zapisano, da bodo v enem letu zaposlili najmanj enega delavca, v naslednjem letu pa še najmanj dva, Kordiš ni zaposlil še nikogar, češ da je šlo le za “formalnost” oziroma če rečemo bobu bob – izkoristil je delavce, ob tem pa še izigral zakon.

“Če je tip res prejel 8.000€ bi moral denar vrniti, ker če javno priznana goljufija na javnem razpisu ostane brez epiloga, potem razpisni pogoji v tej državi nikogar več ne zavezujejo”. Je na twitterju zapisal ekonomist Matej Lahovnik.

Bodo inšpekcije končno ukrepale?

VREME

Maribor
delno oblačno
49%
1.5km/h
40%
28°C
29°
28°
28°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.