slika: STA

Zapravljiva nekdanja ministrica za kohezijo

Če si “pri koritu” imaš vse. nekdanja ministrica  Alenka Smerkolj iz vrst SMCja je na med službenim potovanjem v New York skupaj z njenim vodjem kabineta Igorjem Lakoto zapravila 5.000 evrov za hotel, 900 evrov za eno od večerij, prenosni računalnik za 1.300 evrov pa sta naročila kar po spletu in si ga dala dostaviti v hotel.

‘Sreča’ nekdanjega vodstva SVRK z ministrico Alenko Smerkolj in vodjo kabineta Igorjem Lakoto v resnici ne preseneča. Čeprav smo zaradi prepočasnega črpanja evropskih sredstev lani skoraj ostali brez 143 milijonov evrov, so na drugi strani zelo učinkovito zapravljali javni denar. Ne samo da je prečesala celotno Evropo, v le nekaj mesecih je obiskala tudi Butan, Indijo in Dubaj, kjer je sodelovala na razpravi Globalni dialog za srečo, ampak sta na veliko zapravljala.

Iz računa za službeno kartico, ki so ga pridobili na POP TV, izhaja, da sta za hotel Fifty porabila skoraj 5.000 evrov, strošek večerij je presegel 1.200 evrov, poleg tega pa sta se vozila tudi z Uberjem in kupovala na internetu. Lakota si je recimo kupil kar službeni prenosnik, ki ga ima še vedno, in si ga naročil v hotel. Podobno je storil naslednje leto, le da je, kot nam je pojasnila Smerkoljeva, tokrat šlo za njen računalnik, ki pa ni več v uporabi, saj ji je ob sestopu z jadrnice padel v vodo.

Obema zapravljivcema novi službi!

Tako Lakota kot Smerkoljeva pa bosta najverjetneje kljub vsemu dobila novi službi. Dodatke in izplačila za stalno pripravljenost, s katerimi si je Lakota zviševal plačo, preiskuje tudi inšpektorat. Lakota naj bi postal gospodarski ataše na slovenskem veleposlaništvu v Budimpešti, Smerkoljeva pa je bila kot najboljša kandidatka potrjena za generalno sekretarko Alpske konvencije s sedežem v Innsbrucku.

Ali moraš biti v pravi stranki, ali pa moraš biti le SMCjev človek, da se ti nič ne zgodi.

M.G.