Kako so mediji poskrbeli, da je storil samomor ravnatelj mariborske šole?

mediji
slika: Finance, slika je naključna

Trenutno smo v Sloveniji priča neverjetnemu medijskemu pogromu nad predsednikom vlade Janezom Janšo in njegovo vlado, s strani režimskih medijev.

RAVNATELJA PRIBIJALI NA KRIŽ, DA JE STORIL SAMOMOR

Zagotovo se še spominjate mariborskega primera medijskega linča ravnatelja Tehničnega šolskega centra in profesorice matematike naj bi se v navalu čustev, ki sta jih medsebojno gojila, predala strastem v eni od zaklenjenih učilnic na šoli, pri tem pa so ju skrivoma zalotili dijaki ter njuno seksualno početje posneli. Žal je ta posnetek nekontrolirano in nerazsodno zaokrožil med dijaki in nato še v medijih.

Nikakor pa ni mogoče razumeti raznih slovenskih medijev, ki so tiste dni senzacionalno objavljali afero, jo potencirali, oba vpletena pribijali na križ, namesto da bi jima zadevo olajšali in pomagali skozi pretresljivo dogajanje. Pri tem so prednjačili Svet24, Slovenske novice, Kanal A in drugi. Ker sta v prvi fazi oba dejanje zanikala, so se nekateri mediji celo ukvarjali s policijskim delom in objavljali fotografije profesoričinih prstanov, kot dokaz, da je na posnetku res ona. Skrajno zavržno! Najdlje pa je pri tej aferi šel moderator na RADIO 1, Denis Avdič, ki je ravnatelja poklical po telefonu in se mu posmehoval z izdajo majice ter napisom na njej “ližem kot ravnatelj”, vključno z logotipom jezika zraven. Kmalu za tem je ravnatelj podlegal vsem obtožbam in storil samomor. Piše portal Dosje.

Prišel je dan, ki je veliko ljudi zavil v črno. Kot piše za portal Dosje, Zoran Šarič, kriminalist v pokoju: “Takrat sem bil zaposlen na Policijski upravi Maribor, v Operativno komunikacijskem centru, in prav jaz sem to noč sprejel telefonski klic mlajšega moškega, ki je na številko 113 s pretresenim glasom sporočil, da je doma našel obešenega očeta. Ob omembi priimka in imena pokojnega me je spreletel srh. Da, bil je Drago Kamenik, ravnatelj iz afere, ki so jo povzročili dijaki z objavo v javnosti in tako nekritično povzeli večinski mediji. Imel sem priložnost tudi prebrati njegovo poslovilno pismo in iz njega je bilo med ostalim razvidno, pod kakšnim psihičnim pritiskom je bil zaradi internacionalizacije primera.”

In naslednjega dne po smrti ravnatelja, pa v nadalje, so vsi, popolnoma vsi mediji utihnili, niti enega članka, nobene objave na to temo ni bilo več. Kako prozorno in debilno! A samo smrt nedolžnega človeka lahko povzroči takšno razkritje o nemoralnosti in nečloveškosti medijev?

In to so naši mediji. Taki ki iščejo afere, se iz njih posmehujejo, žvečijo in se dobesedno delajo norca iz ljudi. In v zadnjem času je prav o medijih veliko govora. (Ne)financiranje Slovenske tiskovne agencije, (ne)korektno poročanje nacionalne televizije, sprenevedanje in manipulacije portala 24ur in ostalih portalov.

Tudi ko gre za konkretne primere groženj proti predsedniku vlade Janezu Janši MS mediji utihnejo. Najprej pa zakuhajo, sproducirajo, sprovocirajo, napeljujejo, lažejo (fake news), prirejajo, krožijo kot krokarji, napadajo – ko pa naletijo na dostojnega nasprotnika, pa v trenutku postanejo žrtve in se kot takšni predstavijo in razjočejo v javnosti.

P.M.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
37%
4.1km/h
20%
8°C
10°
7°
8°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA