Domov Slovenija Kako so Šarca in Jenulla dobili na laži z enim preprostim izračunom?

Kako so Šarca in Jenulla dobili na laži z enim preprostim izračunom?

Objavil: e-maribor
šarca

Ugibanja o tem, koliko protestnikov se je udeležilo petkovega “vseslovenskega” shoda privilegirancev, je konec. Levičarji pa v jok.

Šarca in Jenulla dobili na laži

Po besedah Jaše Jenulla in Marjana Šarca je bilo na ulicah okoli 40 tisoč ljudi. Smešna ocena številke, ravno tako, kot je smešnih Bratuškovih 25 tisoč odstotkov. Je pa Jože Biščak podlagi fotografije iz zraka analiziral, koliko ljudi se je dejansko udeležilo petkovega protesta. Rezultati pa so dokaz, da so organizatorji zavajali o pravi številki. Več kot očitno je, da je njihovih podpornikov bistveno manj, kot so želeli javnosti predstaviti.

Najprej jih je na laž postavila policija, zatem pa še en čisto preprosti izračun.” Za primerjavo smo vzeli zgibni avtobus LPP, kamor gre 170 ljudi. Dobili smo 7 kolon in v vsaki koloni 24 pravokotnikov. Če bi bilo vse polno, bi to pomenilo 28.560 ljudi. Ampak ni,” je število protestnikov analiziral Jože Biščak. Vzemimo za Jenulla najbolj optimistično možnost. V 1. koloni bi napolnili 1 pravokotnik, v 2. 3, v 3. in 4. vse (torej 24), v 5. 13., v 6. 7 in zadnji 1. Napolnili bi 73 avtobusov, kar pomeni 12.410. Resnici na ljubo bi napolnili največ 40 avtobusov, kar je po mnenju Biščaka okoli 6.800 ljudi.

Tukaj pa je še drug izračun. Nekdo je za analizo uporabil tudi Google earth, po katerem Prešernov trg šteje okrog 5000 kvadratnih metrov, če vključimo še stranske ulice, nekaj več. Po predpostavki, da oseba stoji oseba na 1 m2, na trg ne more priti več kot 8000 ljudi.

Toliko o levih pravljicah in neumnostih nekdanjih vaških šaljivcev. 

P.M.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.