Kako sta šušmarila Robert Golob in Milan Kučan glede predsedniških volitev?

kučan, golob
fotomontaža, Demokracija

Šušmarjenje s kandidati na levi politični obli je že dolgo znano, Po odpadli Marti Kos sta tudi Robert Golob in Mila Kučan morala stakniti glavi, kajti Anže Logar je nevarno v ospredju. Kje pa je Nataša Pirc Musar? Kaj je z Milanom Brglezom? O tem so se pogovarjali v oddaji Ura moči na Planet TV,

Zakaj je Brglez neprimeren kandidat? Zato, ker ljudje, ki menjajo stranke, menjajo prepričanje. “In to dela Brglez zato, ker bi želel dobro samemu sebi, ne dobro državi. To pa je v nasprotju z logiko predsednika,” je bil jasen Boštjan M. Turk.  

Z Natašo Pirc Musar je Boštjan M. Turk dejal, da je v igro za predsedniško tekmo šla prehitro. “Stalno potrebuješ neki scenarij, neko novo zgodbo. Pri Pirc Musarjevi nove zgodbe ni, je iztrošen material,” je komentiral Turk.

“Kot sem slišal od nekaterih virov, naj bi se Golob in Kučan dogovorila, da se podpre Milana Brgleza. Kučan ne podpira več tako močno Nataše Pirc Musar, medtem ko se je Golob odpovedal Marti Kos. Ne bom presenečen, če bo Brglezu podpora rasla nekje do drugega mesta,” je v oddaji Ura moči povedal politični analitik Peter Gregorčič. (posnetek, Planet TV)

Po mnenju Gregorčiča sta vlogi Kordiša in Brgleza povsem različni. “Brglez računa na to, da bo predsednik. Če računaš na to, se ne smeš za nobeno stvar opredeliti z za ali proti, ker potem izgubiš del volilnega telesa. Kordiš je tam z drugim namenom. Preizkuša svoje krilo idej Levice. Promovira svoje skrajno krilo Levice. Omilil je retoriko, kar je dobrodošlo,” je dejal Gregorčič.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.