kul-KOALICIJA

Karl Viktor Erjavec znova spremenil svoje izjave. Tokrat pravi, da bo konstruktivna nezaupnica vložena do konca tega leta.

Sprenevedanje Karla Erjavca

Ali gre Erjavcu sploh še kaj verjeti. Enkrat ima dovolj glasov, drugič jih nima. Enkrat bo kandidiral, če bo imel zagotovljenih 46 glasov, drugič ne. Kaj je torej na stvari? Nezaupnica bo zdaj vložena zato, ker je Erjavec, ki je še dva dni nazaj javno razlagal, da bo kandidat za mandatarja, zgolj če bo imel vnaprej zagotovljenih 46 glasov, moral – po ukazu Gregorja Golobiča – sprejeti vlogo tako imenovanega “predvozača”. piše Požareport.

Vprašanje je samo, koliko glasov bo na koncu Erjavec dobil. Eni razlagajo, da niti 39, kolikor jih teoretično premore koalicija KUL, ampak med 36 in 38. Po tem, ko bo Erjavec verjetno totalno pogorel na glasovanju bo tista “prava nezaupnica”, kjer bo kandidat za mandatarja “nekdo tretji”, prišla šele februarja oziroma marca.

Na položaj prek predsednika računskega sodišča, Vesela?

Nastop Tomaža Vesela pred mediji pa se je, kot že uvodoma rečeno, spremenil v resno blamažo predsednika računskega sodišča, če ne gre celo za zlorabo položaja. Veselov nastop je bil, to je nesporno, datumsko in časovno usklajen s sestankom koalicije KUL (oni opoldne, Vesel pa ob 14.00), pri čemer je Vesel na svojo javno izjavo povabil zgolj izbrane medije. Nastop Tomaža Vesela naj bi se zgodil po Golobičevi intervenciji.

In scenarij za vnaprej? Totalna vojna nad Zdravkom Počivalškom, medijsko nabijanje RTV in POP TV in prisiliti SMC, da se odloči za izstop. Vse za korito.

PM