Kakšne preglavice je povzročil veter, ki je zvečer divjal po Mariboru?

Polno dela za gasilce, je bilo v noči iz 6. na 7. marec. Močan veter, ki je divjal po Mariboru je delal preglavice marsikomu.

Ob 0.52 so se na Šobru, občina Maribor, zaradi neurja podrli drogovi električne napeljave, pri čemer so zagoreli. Dežurni delavec elektra Maribor je odklopil napajanje, gasilci GB Maribor in PGD Kamnica pa so drogove pogasili.

Ob 1.05 so v Kamnici in Bresternici, občina Maribor, gasilci PGD Kamnica na več lokacijah odstranjevali zaradi vetroloma podrta drevesa in prekrili poškodovano streho na objektu

Ob 1.38 je na Pekrski cesti v Mariboru, na objektu podjetja ELES, močan veter odkril okoli 300 kvadratnih metrov strehe. Gasilci GB Maribor so odstranili dele pločevine, ki so nevarno viseli s strehe, počistili in preventivno pregledali okolico

Ob 2.07 so gasilci GB Maribor posredovali na Ptujski cesti v mariboru, kjer bi naj v stanovanjski hiši uhajal plin. Gasilci so z detektorjem nevarnih plinov pregledali objekt in ga prezračil

Ob 4.20 je v Hrastju, občina Maribor, padlo drevo na cesto. Gasilci PGD Pekre so drevo razžagali in odstranili s cestišča.

Ob 4.24 so v Plečnikovi ulici v Mariboru gasilci GB Maribor prekrili poškodovano streho večstanovanjskega objekta.

Ob 6.05 so v Rošpoh – del v Mariboru gasilci GB Maribor in gasilci PGD Kamnica odstranili podrto drevo s ceste.

Ob 6.13 so v Hrastju v občini Maribor posredovali gasilci GB Maribor in gasilci PGD Pekre, ker je drevo padlo na stanovanjski objekt. Gasilci so drevo odstranili padlo drevo iz stanovanjskega objekta.

Ob 06.28 so gasilci GB Maribor na Borštnikovi ulici v Mariboru prekrili del strehe, ki jo je odkril močan veter.

Ob 6.35 so na Meljski cesti v Mariboru gasilci PGD Maribor mesto odstranili poškodovano pločevino iz stanovanjskega objekta.

Ob 7.15 je na Mediču v Bresternici, občina Maribor, močan veter poškodoval streho stanovanjskega objekta. Posledice so odpravili gasilci PGD Kamnica in PGD Maribor mesto

Ob 7.30 so v Celjski ulici v Mariboru gasilci GB Maribor odstranili podrto drevo iz dvorišča šole.

Ob 8.54 so na Gasilskem domu v Pekrah gasilci GB Maribor in gasilci PGD Pekre prekrili 3 kvadratne metre odkrite strehe.

Ob 9.00 je v Ribniškem selu v občini Maribor drevo padlo čez električne vodnike. Gasilci PGD Malečnik so odstranili viseče drevo

Ob 9.30 je na Gosposvetski cesti v Mariboru močan veter odkril okoli 60 kvadratnih metrov pločevine na strehi stanovanjskega bloka. Gasilci PGD Radvanje in PGD Maribor mesto so s pomočjo avtolestve odpravili posledice vetra.

Ob 9.35 so v naselju Sredma, občina Maribor, gasilci PGD Kamnica prekrili odkrito streho stanovanjskega objekta.

Ob 10.13 so gasilci GB Maribor posredovali na Obrežni ulici v Mariboru in odstranili ter razžagali drevo, ki se je zaradi močnega vetra nagnilo nad stanovanjsko hišo.

Ob 10.27 je v naselju Sredma, občina Maribor, veter poškodoval streho stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Kamnica so prekrili odkrito streho.

Veter se na SV Slovenije še ni umiril. Previdno torej!

M.G.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
77%
1.5km/h
93%
-5°C
-4°
-6°
-4°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA