Kakšne so globe za nenošenje mask v zaprtih prostorih!

Zaradi slabšanja epidemiološke slike oziroma večanja števila okužb z novim koronavirusom je vlada z odlokom začasno določila obvezno uporabo zaščitne maske v zaprtih javnih prostorih ter obvezno razkuževanje rok.

Visoke globe zaradi nenošenja mask

Za zamejitev širjenja okužbe znotraj države ter preprečitev vnovičnih izbruhov novega koronavirusa je tako vlada v četrtek sprejela nov odlok o obvezni uporabi zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza v zaprtem javnem prostoru ter razkuževanja rok.

Pristojni zdravstveni inšpektorji so po Kacinovih besedah skladno s tem danes na terenu že začeli izvajati nadzor in preverjati spoštovanje od polnoči veljavnega odloka. V skladu z določbami zakona o nalezljivih boleznih lahko kršiteljem odloka inšpektorji izrekajo tudi globe, kazni znašajo od 400 do 4000 evrov.

Maska v zaprtih javnih prostorih sicer še naprej ni obvezna, če je mogoče zagotoviti primerno razdaljo.

Za delovno aktivne je vsak delodajalec dolžan poskrbeti, da so zaposleni varni in da uporabljajo maske, tudi tam, kjer nimajo strank. “Če je pisarna tako velika, da je v njej dovolj prostora za dva in je razdalja med njima več kot dva metra, se da odpreti okno in zračiti, je dovoljeno tudi delo brez maske. Vsakršno približevanje pa zahteva nošenje mask!

MG


VREME

Maribor
oblačno
74%
1km/h
95%
18°C
19°
17°
16°
Mon
15°
Tue
12°
Wed
12°
Thu
14°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.