Slika: Maribor24

Stanje v Sloveniji glede okuženosti s koronavirusom se ne izboljšuje. Dokler se razsežnosti virusa ne bomo zavedali tudi mi, se bo širjenje nadaljevalo.

Kakšno je stanje v UKC Ljubljana in Maribor?

Iz UKC-ja Ljubljana so popoldne sporočili, da je trenutno pri njih hospitaliziranih 29 bolnikov s covidom-19, torej šest več kot v petek. Med njimi jih je šest še vedno v enoti intenzivne terapije.

V UKC-ju Maribor se tako kot v petek zdravi skupno 11 bolnikov. Med njimi sta dva v intenzivni enoti, oba intubirana in v stabilnem stanju. Eden od devetih bolnikov na oddelku potrebuje dodatno oskrbo s kisikom, so povedali.

V Šmarski občini žalostno stanje

Šmarska občina je eno od žarišč okužbe z novim koronavirusom v državi z najmanj 41 okuženimi. V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je okužba s covidom-19 potrjena pri 14 oskrbovancih in štirih zaposlenih. Še pet stanovalcev ima povišano telesno temperaturo in tudi zanje predvidevajo, da so okuženi, je sporočila direktorica doma. Število okuženih oskrbovancev se je tako od petka povzpelo za sedem, med zaposlenimi ni novih okužb.

MG