Kam gremo lahko s podarjenimi vavčerji po Sloveniji?

Slovenija bo vsem državljanom republike Slovenija poklonila t.i. turistični bon ali vaučer, zaradi katerega bomo dopust (ali vsaj del) lahko preživeli doma.

Nekaj zanimivih lokacij po Sloveniji

V tretjem »protikoronskem« paketu ukrepov je vlada med drugim predvidela turistične vavčerje za vse državljane. Predlog, katerega mora še potrditi državni zbor, predvideva vavčerje v višini 200 evrov za vse polnoletne državljane in 50 evrov za vse mladoletne državljane. Štiričlanska družina z dvema mladoletnima otrokoma bo po predlogu vlade dobila skupno vavčerje za 500 € turističnega bivanja, par brez otrok 400 €, velika družina z enim polnoletnim in tremi mladoletnimi otroki pa 750€.

Na portalu Domovina.je, so razkrili nekaj zanimivih destinacij za dopust:

  • Posočje. Štiričlanska družina lahko za svoje vaučerje v okolici Bovca dopustuje približno 4-8 noči, če se odloči za apartma (odvisno od standarda), v tri-zvezdičnem hotelu od 2 do 4 noči, odvisno od hotela. Taborjenje v kampih v Posočju bo štiričlansko družino prišlo okrog 50 € na noč, tako da si z vaučerji lahko privoščijo kar desetdnevno kampiranje.
  • Slovenska obala. Štiričlanska družina bo v okolici Pirana za noč odštela med 150 in 250 €. Vaučer bo tako pokril 2-3 nočitve v hotelu ali 4-6 nočitev v apartmaju. V kampu boste na noč odšteli okrog 60 evrov, kar zadošča za 8-dnevno kampiranje.
  • Gorenjska. Nekaj je zanimivih destinacij. Nastanitve v Bohinju imajo podobne cene kot recimo v Posočju, bolj kot pa se od turističnih krajev oddaljujemo, nižje so tudi cene. Bled pa je posebna zgodba. Če ne bodo spustili cen, potem bodo družine tam lahko uživala le dan ali dva. Zanimiv je kamp Šobec, ki leži med krajema Lesce in Bled, Res odlično urejen kamp, še posebej za družine. Tam si lahko za vavčerje privoščite odličen vikend oddih.
  • Dopust ob rekah. Po temperaturi je morju najbližje Kolpa, ki poleti doseže tudi temperaturo nad 25 stopinj Celzija. Kopalna reka je lahko tudi Krka. Ob Kolpi bo štiričlanska družina zgolj za vaučerje kampirala tudi več kot 10 dni, mobilno hišico za do 6 oseb pa tudi že za 120 € na noč. Seveda pa tu tudi lep diopust ob reki Soči.
  • Savinjska dolina. Nastanitve so pretežno v turističnih kmetijah, sobah in hotelih, nižje ob Savinji tudi v kampih. Savinja nudi tudi priložnosti za kopanje, pravo kopališče z umetnim jezerom pa ponuja kamp Menina.
  • Pomurje. Prekmurje, Prlekija, odličen kraj jza kolesarjenje in sprehode, raziskovanje kulturne in naravne dediščine. Naravnih kopališč je sicer nekoliko manj, priljubljeno je denimo Soboško jezero, je pa zato tukaj obilica toplic in drugih termalnih kopališč za tiste, ki jim kopanje v jezerih ni tako blizu. Med atrakcije vsekakor sodita tudi razgledni stolp Vinarium v bližini Lendave in doživljajski park Vulkanija na Goričkem. Vsekakor je priložnost za dopust tudi lep hotel Radin v Radencih.
  • Štajerska. Bogata Štajerska ima kar 123 apartmajev, od tega jih ima samo MO Maribor 67. Seveda pa ima Štajerska veliko za pokazati. Tudi nekaj term in zdravilišč je v tem koncu, katere se splača obiskati. Tako Terme Ptuj, kot Zdravilišča v Rogaški Slatini, recimo. Seveda pa sta tu še lepi gorski postojanki Pohorje in Rogla, kjer bi 4 članska družina lahko preživela nekaj dni. Lahko bi si privoščili tudi kamp Kekec v Mariboru in za vavčerje uživali nekaj dni.

Mi smo našteli le manjši delček vsega turističnega  dogajanja in priložnosti za dopust z vavčerji. V naslednjih dneh, pa vam bomo Slovenijo pobližje spoznali. Zato, da se boste lažje odločili.

MG