Kam naj bi, na Šahovski zvezi Slovenije, poniknilo več kot 240 tisoč evrov?

slika: Nova 24TV (fotomontaža)

Pa smo  tam. Evropski poslanec s 15.000 evri plače Milan Brglez, ki je med drugim tudi predsednik Šahovske zveze Slovenije, bo moral pojasniti nekatere nepravilnosti inšpektoratu za delo.

Nepravilnosti pri namenski porabi javnih sredstev v Šahovski zvezi Slovenije

slika: osebni arhiv

Skupina staršev mladih šahistov se je pred meseci odločila, da razkrije nepravilnosti v Šahovski zvezi Slovenije (ŠZS). V njej igrajo osrednjo vlogo nekdanji vplivni in vidni politični kadri Liberalne demokracije Slovenije (LDS) in Socialni demokratov (SD). Ključne poteze naj bi vlekel »starešina šaha« v Sloveniji, to je Milan Kneževič. Prvo afero sta zakuhala Kneževič in Mirko Bandelj, ki sta po prepričanju nekaterih staršev uredila, da se je na mesto predsednika zveze zavihtel Milan Brglez, po njihovem mnenju nezakonito. Brglez je nekdanji poslanec in predsednik državnega zbora, zdaj pa evropski poslanec iz vrst SD. Nato so starši ugotovili, da je denar začel izginjati. piše Demokracija.

Računsko sodišče RS, kjer predseduje razvpiti Tomaž Vesel. Dobili so odgovor, ki so ga razumeli kot, da revizije porabe javnega denarja najbrž ne bo, ker naj bi bila zaradi nizke ocene pomembnosti nepomembna. 

A končno se je premaknilo.  Inšpektorat RS za šolstvo in šport v sklopu inšpekcijskega nadzora Šahovske zveze je ugotovil »nepravilnosti pri namenski porabi javnih sredstev in sum dvojnega financiranja«.  Inšpektorat je tako o nepravilnostih obvestil Policijsko upravo Ljubljana, Finančno upravo RS, Komisijo za preprečevanje korupcije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Fundacijo za šport. Kot piše portal Nova24TV, naj bi več kot 45 tisoč od Fundacije za šport, več kot 200 tisoč evrov od železnic šlo v “neznano”

In kdo sedi v časnem odboru Evropskega prvenstva v šahu, ki bo jeseni v Sloveniji?  Dejan Židan, Jernej Pikalo, Milan Kneževič, Bogdan Gabrovec in Mirko BandeljZveni znano?

Čakamo prvi MS medij, da bo o tem kaj poročal!

P.M.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
88%
2.1km/h
100%
-2°C
-1°
-4°
-1°
Sat
-3°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue
-1°
Wed

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA