Kandidat Svobode za župana Maribora Vojko Flis, kar v svoji pisarni, kot direktor UKC prirejal zabave?

dr. Vojko Flis, slika. Maribor24

Pri Gibanju Svoboda so ponovno brcnili v temo, pri izbiri kandidata za župana mestne občine Maribor. Kršitev delovne zakonodaje, od mobinga , do področja javnih nabav, klientelizma, celo nepravilnega izplačevanja plač. vse to in še več ima na grbi kandidat za župana, pri Gibanju svoboda, Vojko Flis, nekdanji direktor UKC Maribor. 


Neverjetni kaos na mariborskem UKC je za sabo pustil nekdanji direktor Vojko Flis. Svoje neumnosti je počel skoraj povsod. najbolj pa bodejo v oči nepravilnosti na področju organizacije in strokovnega dela. Oddelek skoraj dve leti ni imel predstojnika, pač pa ga je vse skupaj vodil kar direktor UKC Flis, ki je imenoval svojo namestnico dr. Nino Kobilico, ki je oddelek tudi vodila. Šlo je za povsem nov položaj namestnice za naročanje in namestnika namestnice za naročanje oziroma namestnice odgovorne osebe, ki je bila nato spremenjena v namestnico s polnimi pooblastili. In tudi namestnica je imela namestnika. O takih organizacijskih in kadrovskih odločitvah so bili zdravniki obveščeni kar ustno, brez ustreznih pravnih obvestil. Komunikacija znotraj oddelka naj bi potekala v zaprtem krogu, brez obveščanja in brez posvetovanja z ostalimi strokovnimi sodelavci. Neupoštevanje pravil in predpisov naj bi se dogajalo tudi na področju ocenjevanja zaposlenih. Tako naj bi zaposlene ocenjevala namestnica in ne predstojnik oddelka, ocene so bile javno objavljene, ne da bi ocenjeni zanje vedeli.

Seveda pa je bilo v času direktovanja Vojka Flisa, na oddelku UKC obvezmo nositi maske in upoštevanje varnostnih razlogov, saj se je takrat začela tudi epidemija koronavirusa. Naj bi pa bilo v pisarni direktorja povsem drugače. Tam so se odvijala razna praznovanja. tako naj bi tam praznovali rojstni dan D. Batorek, M. Krajnc, pomočnica direktorja K. Mihaldinec in drugi. Na teh zabavah, ki so jih poimenovali kar ” Flisove čage”, naj bi bili prisotni tudi nekateri člani kolegija direktorja in tajnice.

Predstavljajte si samo, da se nekdanji ta direktor UKC zavihti na čelo mariborske občine.

VREME

Maribor
oblačno
78%
1.5km/h
100%
24°C
27°
23°
23°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.