Kangler o napadu na sodnico: Nekoga so opozorili, naj počisti za sabo?

Franc Kangler

Napad na mariborsko sodnico še vedno odpira več vprašanj kot odgovorov. Policija je za poskus umora kazensko ovadila partnerja, napadena sodnica mu je stopila v bran, preiskava pa se nadaljuje.

Vse je zavito v tančico skrivnosti

Brutalno napadena mariborska sodnica Daniela Ružič je s svojimi besedami poskrbela za pravi pretres v javnosti. Zaradi napada je kazensko ovadila neznanega storilca, svojega partnerja – čeprav je nanj s prstom pokazala policija – pa vzela v bran. Kot je prek hčerke sporočila za STA, se namreč partnerja ne boji in zato tudi ne potrebuje odredbe o prepovedi približevanja. Policisti pa še vedno krivijo njenega partnerja. Piše Maribor.info

Kaj o tem pravi nekdanji mariborski župan Franc Kangler?

Franc Kangler., ki je bil tudi nekoč policaj pravi: »Če sodnica pride ob enih zjutraj v soboto domov, kdo ve, kje ona hodi? Kdo? Od tistih, ki bi jo zaradi službe napadli, res malokdo.«

“Da so zaprli in zavarovali kraj dejanja šele po nekaj dnevih, pomeni, da so dali nekomu možnost, da je počistil za sabo. Ne vem, zakaj niso območja zaprli tisti večer in naslednji dan vse pregledali. Z ogledom so nadaljevali po petih ali šestih dnevih, se pravi, so nekoga opozorili, naj počisti za sabo,” pravi Kangler.

Upajmo le, da resnici kmalu pridemo do dna.

M.G.

VREME

Maribor
jasno
42%
3.1km/h
0%
28°C
30°
27°
28°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.