Kangler od države zahteva skoraj 635 tisočakov odškodnine!

Franc Kangler
Franc Kangler

Neusmiljeni pritiski, ki so se dogajali leta 2013 na takratnega mariborskega župana Franca Kanglerja, so dosegli vrhunec z njegovim odstopom in goro ovadb.

Kangler od države zahteva 635 tisočakov odškodnine

Kangler odškodnino terja, ker je bilo več kot 20 kazenskih postopkov zoper njega, v katerih se je znašel v preteklih letih, že ustavljenih in po njegovem mnenju tudi nezakonitih in nepoštenih, poroča SIOL. Za zdaj je odprta le še zadeva Lutkovno gledališče, ki jo po odločitvi vrhovnega sodišča obravnava ljubljansko okrožno sodišče. Tudi pri tej zadevi je sodišče prejšnji mesec iz sodnega spisa izločilo celo vrsto nezakonito pridobljenih dokazov.

Kot je znano, so za Kanglerja na mariborskem sodišču najbolj sporna ravnanja preiskovalnega sodnika Janeza Žirovnika, ki je v več primerih podpisan pod odredbo mariborskim kriminalistom o uporabi prikritih preiskovalnih metod, čeprav je dokazoval, da so njuni medsebojni odnosi obremenjeni še iz časov, ko je bil sam član parlamentarne komisije za nadzor nad delom obveščevalnih služb, Žirovnik pa uslužbenec Sove.

Ker državno odvetništvo razloga za izplačilo odškodnine ne vidi, saj je bilo po njihovem mnenju vse zakonito, sta sprti strani po pisanju Dela na četrtkovem naroku zavrnili vsakršno možnost poravnave.

Kljub temu Kangler vztraja, da je žrtev političnega pregona in da so bili postopki proti njemu zrežirani, pri čemer so mu bile kršene številne pravice. Dokaze za to vidi tudi v dejstvu, da je vrhovno sodišče postopke z mariborskega preneslo na druga sodišča.

PM

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.