Katera vlada je prodala tujcem največ podjetij? Imamo odgovor!

Alenka Bratušek in Miro Cerar, slika: Finance

Rdeči imajo slab spomin, ko se gre za prodajo slovenskim podjetij, tujcem. Da Tanji Fajon, Alenki Bratušek in njima podobnim osvežimo spomin. Tu je seznam!


tako je tekla pravljica levih. V NKBM dali 690 milijonov in jo prodali za 220 milijonov, v Adrio dali 3 milijona in jo takoj prodali za 0,1 milijon evrov, Fotono smo prodali za 20 milijonov, tujci pa naprej za neverjetnih 400 milijonov, Helios pa smo prodali za 150 milijonov evrov, tuj sklad pa naprej za kar 450 milijonov in tako dalje

In katera vlada je prodajala slovenska podjetja tujcem? Alenka Bratušek, nam je prodala Helios, aerodrom Ljubljana, Mercator in Fotono, Miro Cerar pa Elan, Adrio Airways, Aero, Novo KBM in NLB, Marjan Šarec pa v njegovi kratki “karieri” Terme Banovci in Terme Lendava.

Res zanimivo, Janez Janša ni prodal prav nobenega slovenskega podjetja. Obupani levičarji pa še vedno stresajo nebuloze, o neki razprodaji Madžarom.  

VREME

Maribor
oblačno
98%
0.5km/h
100%
18°C
19°
17°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.