Katere države so na zelenem, rumenem ali rdečem seznamu? (graf)

ukrepov

Vlada je sprejela spremembe uvrstitve držav na sezname glede na njihovo epidemiološko stanje. Hrvaška zaenkrat še ostaja na rumenem seznamu!

Rdeči in zeleni seznami držav

  • Na rdeči seznam so novo uvrstili: Luksemburg, Črno goro, Kitajsko, Alžirijo, Kazahstan, Honduras, Izrael, Ekvatorialno Gvinejo, Zelenortske otoke, Kolumbijo, Otoke Turks in Caicos, Azerbajdžan, Irak, Deviške otoke, Kirgizijo, Argentino, Sejšele, Kostariko, Ekvador, Gvatemalo, Mehiko, Salvador, Esvatini in Surinam (vse prej na rumenem seznamu). Ob prihodu iz teh držav je obvezna karantena.
  • Na seznam epidemiološko varnih držav ali administrativnih enot držav, t. i. zeleni seznam, pa je vlada s 17. julijem uvrstila Poljsko, Avstralijo, Gruzijo, Novo Zelandijo, Ruando, Urugvaj, San Marino, Vatikan in Maroko (vsi prej na rumenem seznamu). Na zelenem seznamu ostajajo Avstrija, Belgija, Francija, Španija in celotna Češka. Dodani pa so še Kanada, Monako (oba prej na rumenem seznamu) ter Andora in Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske.

Kakšen je seznam okuženost po Evropi, v kateri seznam sodijo države  in koliko imamo uvoženih primerov v Slovenijo?

graf: Covid19 sledilnik

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.