slika: Facebook profil NK Maribor

Bliža se četrtek in najbolj pomembna evropska tekma. Na srečanju pa se bo štajerskemu občinstvu najbrž zadnjič predstavil branilec Saša Ivković, ta naj bi se preselil v Združene arabske emirate, točneje v klub Baniyas. A skrbi za naslednika so odveč.

Prihaja nekdanji igralec Olimpije?

Maribor bo torej moral zakrpati luknjo v obrambi in športni direktor Zlatko Zahović naj bi našel ustrezno rešitev. Ivkovića naj bi zamenjal njegov vrstnik, od lanskega leta tudi članski slovenski reprezentant – Nemanja Mitrović. Šestindvajsetletnik je pred dvema letoma iz Olimpije prestopil v poljski klub Jagiellonia Białystok in tam v dveh sezonah zbral 57 nastopov. Na začetku letošnjega tekmovalnega obdobja ni zadovoljen s svojim statusom in želi zamenjati sredino.

Mitrović, ki je zbral tri nastope za A selekcijo Slovenije, je pred prestopom kar štiri leta igral za Olimpijo in nosil celo njen kapetanski trak. V kolikor bo Mitrović podpisal za Maribor, ga navijači Olimpije najbrž ne bodo več gledali z enakimi očmi. A še zdaleč ni prvi ljubljenec ljubljanskih navijačev, ki bo prestopil v tabor večnih rivalov. Kultni status je pri navijačih užival tudi Dare Vršič, v letošnjem prestopnem roku pa se je iz Stožic v Ljudski vrt preselil Rok Kronaveter.

Sicer pa (mogoče malo prezgodaj) Mitrovič, dobrodošel v vijolični družini!

M.G.