Kateri so najbolj proaktivnimi svetniki na sejah Mestne občine Maribor?

Svetniki MOM, slika MB report

Seje Mestne občine Maribor znajo biti včasih zelo dolge Včasih pa tudi polemične, odvisno seveda od tem, ki jih obravnavajo svetniki. 

NAJBOLJ PRODUKTIVNI SVETNIKI MOM

V mariborskem mestnem svetu je kar 15 različnih strank oziroma list, oziroma kar 45 svetnikov. Največ svetnikov imata lista Arsenovič za Maribor 11 in lista Franca Kanglerja 10. Parlamentarne stranke, pa so v mestnem svetu bolj slabo zastopane. SDS in SMC imajo tri svetnike, Socialni demokrati in Levica 2 svetnika, DeSUS in Nova Slovenija pa imata po enega svetnika. Zanimivo, pa v mestnem svetu ni strank LMŠ in SAB, pa čeprav ima Maribor iz teh dveh strank tudi poslanca.

A čeprav pravijo, da so ženske tiste, ki rade najraje govorijo, je med najbolj produktivnimi svetniki z največ svetniškimi vprašanji Igor Jurišič iz Stranke mladih, sledijo Ljubica Jančič – NLS, Stojan Auer – LPR, Matej Žmavc – SD,  Matic Matjašič – Lista mladih in Ivan Celcer iz stranke SDS, kateri je tudi evidentirani kandidat za poslanca RS.

Kot je zapisal poslanec Dejan Kaloh: “Med najbolj proaktivnimi v MOM tudi naši svetmiki iz stranke SDS, je Ivan Celcer. V 2022 gremo na 10+ mestnih svetnikov. Takrat šele bo Maribor (za)cvetel.”

Volitve za novega župana in nove svetnike bodo že zelo kmalu, predvidoma v mesecu septembru 2022.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.