Tako bo videti v podvozu (vizualizacija).

Ljubljanska cesta, kjer poteka izgradnja železniškega podvoza je še vedno zaprta, a konec leta, se vseeno bliža njeno odprtje.

Kdaj bo stekel promet?

Izvajalec del je konzorcij podjetij Pomgrad, SŽ – Železniško gradbeno podjetje Ljubljana in GH Holding. Trenutno se izvaja betoniranje sten in zgornje plošče podvoza, v izvedbi je tudi krožišče na križišču Ljubljanske ulice z Ulico Moše Pijade in Masarykovo ulico. Izvedeno je že krožišče na križišču Ljubljanske ulice z Jezdarsko ulico, kjer je zaenkrat izvedena samo nosilna plast asfalta, saj bo po krožišču še potekal gradbiščni promet za potrebe gradnje podvoza. Vsa dela bodo predvidoma zaključena konec meseca novembra 2019, ko bo skozi nov podvoz tudi stekel promet.

Dela naj bi bila zaenkrat še v polnem teku. V sklopu projekta na novo urejajo tudi tamkajšnje železniško postajališče, vzpostavljajo krožišči na stiku z Ulico Moše Pijade in Masarykovo ulico ter z Jezdarsko ulico in kolesarsko stezo. Na strehi podvoza bosta na obeh straneh železniške proge urejena dva manjša trga.

vir: Ministrstvo za infrastrukturo, Maribor.info, slike:Ministrstvo za infrastrukturo

M.G.