Kdo dobi največ slovenskem javnem sektorju?

denar, številke
slika je simbolna (pixabay.com)

Kdo od ljudi v slovenskem javnem sektorju zasluži največ? Zagotovo si vsaj zdravniki, res zaslužijo ta denar, a pojdimo lepo po vrsti.

Kdo je dobil največ v javnem sektorju

Rekorder po višini izplačila v javnem sektorju za avgust (zadnje obdobje, ko so podatki o top 50 izplačilih na voljo) je direktor zdravstvenega doma in višji zdravnik specialist iz ZD Osnovno varstvo Nova Gorica, je razvidno iz odprtih podatkov Slovenije OPSI. Takrat je oseba prejela 24.096 evrov bruto. Na spletni strani omenjenega zdravstvenega doma je zapisano, da je aktualna direktorica Petra Kokoravec. Pišejo Slovenske novice.Tudi Mariborčani visoko na lestvici

Le 435 evrov manj kot najbolje plačani osebi ali 23.661 evrov bruto je pripadlo strokovnemu direktorju, strokovni vodji UKC Maribor, ki je od prej omenjenega celotnega zneska 844 evrov bruto zaslužil kot visokošolski učitelj na Univerzi v Mariboru. Tudi na tretjem mestu je oseba iz UKC Maribor. To je direktor bolnišnice, višji zdravnik specialist, ki je zaslužil 16.765 evrov bruto. Od tega 155,58 evra bruto odpade na Univerzo v Mariboru, kjer je znanstveni svetnik. 

Na seznamu za avgust se beseda direktor pojavi osemkrat, zdravnik pa 36-krat, med imeni delodajalcev pa je daleč najpogostejši zadetek Dolenjske lekarne Novo mesto p.o., in sicer se pojavi kar 18-krat, pišejo Slovenske novice.

 

PM

——————————————————————————————————

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
70%
3.6km/h
75%
10°C
11°
9°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.