Policija je našla gospo, ki je 12-letnika pomagala zadržati na sedežnici na Krvavcu, da so pod njo razpotegnili zaščitno ograjo. Zanimivo, gre za državljanko Turčije!

Dečku rešila življenje Turkinja

Na smučišču na Krvavcu se je odvijala napeta akcija, ki pa se je na srečo končala srečno. Dvanajstletnik je hitro po začetku vožnje s sedežnico zdrsnil med varovalo in sedež ter visel deset metrov nad tlemi. Tam so ga držali moški, ženska in deklica, ki je prav tako sedela na isti sedežnici.

Policisti so po dogodku takoj začeli iskati smučarko, ki je na sedežnici pomagala zadržati fanta, da so imeli pod sedežnico čas razpotegniti zaščitno ograjo. Želijo se ji namreč zahvaliti in ji kot drugim sodelujočim podeliti medaljo za požrtvovalnost. Žensko so iskali s pomočjo medijev, ki so jim poslali njeno fotografijo. Zvečer so sporočili, da so žensko identificirali. “Klical nas je nekdo, ki jo je prepoznal. Gre za državljanko Turčije,” so sporočili policisti.

Policija bo vsem, ki so pomagali pri reševalni akciji, podelila medalje za požrtvovalnost, RTC Krvavec pa bo vsem vpletenim omogočil enodnevno brezplačno smuko in kosilo na Plaži Krvavec.

MG