slika Nova24.tv

Neverjetno. kljub temu, da je Odbor DZ za infrastrukturo, okolje in prostor brez glasu proti, potrdil priporočilo SDS in koalicijskih strank za izredno sejo DZ na temo gradnje kanalizacije na vodovarstvenem območju v Klečah, se Jankovič “požvižga” na vse pripombe in priporočila!

Ljubljanski šerif bi rad dela kar po svoje. 

Janković je sicer prepričan, da so sklepi izredne seje DZ s prejšnjega petka posledica politiziranja projekta, ki je pripravljen strokovno in je dober za okolje ter pomemben za tri občine – Ljubljana, Vodice in Medvode. “Žalostno je, da politične sile negirajo stroko. V zadnjih 28 letih je bila vsa stroka za, niti enkrat do sedaj ta kanal in ta trasa nista bila problematična, zdaj pa je naenkrat vse narobe,” je dejal jankovič.

Na seji parlamentarnega odbora za infrastrukturo, okolje in prostor, ji je odločila, da DZ RS na to temo izvede izredno sejo, je bil prisoten tudi državni sekretar Aleš Prijon, ki je med drugim v imenu ministrstva končno priznal, da je revizija projekta pokazala sume nepravilnosti v postopku. Minister Simon Zajc je doslej namreč molčal in dal tiho podporo Jankovićevemu projektu, čeprav je bil obveščen, da je MOL spremenil prvotne načrte o lahko gradnji v težko gradnjo, zaradi česar so se z “luknjo v zakonu” izognili zahtevi za izdelavo poročila ARSO o vplivih na okolje.

Arso je v četrtek medtem sporočila, da je po uradni dolžnosti začela predhodni postopek za projekt izgradnje kanalizacije v okviru projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju vodonosnika ljubljanskega polja. V tem postopku se ugotavlja, ali je treba za nameravani poseg izvesti presojo vplivov na okolje in pridobiti okoljevarstveno soglasje.

A kljub temu, levičarski mediji še vedno zagovarjajo jankoviče in njegove argumente, a zgane se nihče. Upajmo le, da bodo ljudje, katerte smo izvolili v parlament bolj razsodni na izredni seji.

MG