Kdo je v ponedeljek oddal neveljavne glasovnice in kdo je bil proti?

desus erjavec
kandidat za mandatarja Erjavec Karl. Slika: Twitter

Končno so se poslanci v Državnem zboru prešteli in Erjavcu namenili pičlih in sramotnih 40 glasov. Tako malo glasov ni dobil še noben kandidat mandatarja.

Karlu Viktorju Erjavcu sramotnih 40 glasov

Kandidata za mandatarja, ki bi dobil le 40 glasov Slovenija še ne pozna. Karl Viktor Erjavec je tako dobil najslabši rezultat, kateregakoli kandidata za mandatarja v zgodovini Slovenije. Zato je sramota kul-a še toliko večja. Do sedaj je, kot kandidat za mandatarja dobil najmanj glasov Zoran Janković, leta 2012, ko jih je dobil le 42. Najbolj prepričljivo pa je zmagal kandidat za mandatarja Anton Rop leta 2002, ko je dobil kar 63 glasov. A se je po pičlih dveh letih Ropova vladavina hitro končala.

Kako so glasovali za Erjavca?

Po informacijah portala Požareport je namreč sedem poslancev SMC glasovali proti konstuktivni nezaupnici (uradno 7 glasov proti), to pa so bili: Gregor Perič, namestnik vodje poslanske skupine, Igor Zorčič, predsednik državnega zbora, Monika GregorčičMateja UdovčBranislav RajićMojca Žnidarič in Dušan Verbič, neveljavne glasovnice (bilo jih je uradno 6) pa so oddali vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga, vodja poslanske skupine stranke DeSUS Franc Jurša, poslanca Desusa Ivan Hršak in Branko Simonovič, ter oba poslanca narodnosti, Felice Žiža in Ferenc Horvat. Poslanec Desusa Jurij Lep pa je bil 40 glas za Erjavca. Vsega tega seveda ni mogoče materialno dokazati, je pa to – glede na rezultat – najbolj realno sklepanje.

Spomnimo, Za Erjavca in s tem nezaupnico vladi Janeza Janše je tajno glasovalo 40 poslancev, proti jih je bilo sedem, šest glasovnic je bilo neveljavnih. Je bil pa ta prenapihnjeni balonček leve opozicije še ena farsa izmed mnogih, ki jih pripravlja leva opozicija, ki si je v mislih že zagotavljala stolčke v ministrski ekipi. Violeta Tomič naj bi namreč sanjarila, kako bo postala ministrica za kulturo, Marjan Šarec bi naj sanjal o ministrstvu za obrambo (metalec puške v koruzo), Fajonova pa bi morala službico v Bruslju prepustiti Matjažu Nemcu. 

Prevladal je zdrav razum in najslabši mandatar za sestavo vlade v zgodovini Slovenije je še enkrat dokazal, da nima za “burek”!

PM

VREME

Maribor
rahel dež
93%
2.6km/h
100%
20°C
21°
19°
19°
Sat
15°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.