Kdo se boji Pavla Ruparja? Na politično sceno se vrača Karl Erjavec?

Karel Erjavec desus svet
Karel Erjavec, slika, družbena omrežja

Očitno so Ruparjevi upokojenski prosti, tudi v politiki prinesli neko svežino in tudi strah, pred več tisočglavo množico, ki se mesečno udeležuje protestov.

 

Parlamentarne volitve so odplavile tudi stranko DESUS, ki na volitvah ni dosegla niti 1% podpore. Za kar je bil kriv predvsem njihov dolgoletni predsednik Karl Erjavec, ki je stranko pripeljal do propada. A pozor. kot pišejo Slovenske novice se iz “naftaina” spet na politično sceno vrača prav Erjavec. Očitno mu je Pavle Rupar dal malo vetra, s svojimi protesti?


 

Erjavec je stranko Desus vodil kar petnajst let, v »politični pokoj«, kot se je takrat pisalo, pa se je zatekel po izidu glasovanja na kongresu, ko so delegati izglasovali večjo podporo njegovi konkurentki Aleksandri Pivec. Dobro je šušmaril med desnim in levim političnim polom, upokojencem obljubljal 1000 evrov pokojnine in podobne vragolije in neverjetno stranka je vedno prišla v parlament.

 

Po odmiku se je Erjavec na presenečenje vseh za trenutek spet vrnil v politiko ob konstruktivni nezaupnici vlade Janeza Janše, da bi postal novi predsednik vlade, čeprav se je temu poskusu smejala cela Slovenija. Seveda Erjavcu to ni uspelo.

 

Tako je nekaj pikrih o Erjavcu na seji povedal tudi takratni poslanec SDS Marjan Pojbič.

 

A 63-letni nekdanji predsednik stranke Desus se po dveh letih in pol zatišja v javnosti, menda spet vrača na politični parket, smo izvedeli. Na Desusu so za Slovenske novice potrdili, da se je aktualni predsednik Anton Rifelj v četrtek sestal z Erjavcem, s katerim sta imela »daljši večurni sestanek, na katerem sta se dogovorila za sodelovanje«. 

 

Bog ne daj, da kaj takega upokojenci spet ne doživijo?

 

VREME

Maribor
delno oblačno
51%
1.5km/h
40%
28°C
29°
28°
28°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.